Speltips Chelsea Manchester City 25 juni 2020

Speltips inför Chelsea – Southampton 26/12: Boxing Day på Stamford Bridge

Chelsea och Southampton gör upp på klassisk engelsk avsparkstid klockan 16:00 på annandagen den 26 december 2019.

Annons:

Den fina, stolta engelska traditionen med fotboll på annandagen kommer såklart inte att ta paus den här säsongen. Nu spelas det massvis med matcher parallellt på torsdagseftermiddagen och hela vägen in på kvällen. Det är starten på ett minst sagt hektiskt jul- och nyårsschema som nu väntar för spelarna.

Då är det bra att kliva in i perioden med fin form – någonting man kan tro att Chelsea gör efter den fina vinsten mot Tottenham Hotspur senast. Inte nog med att man gick av planen med 2-0 på tavlan, man var också det klart bättre laget spelmässigt. Det var en välbehövlig insats efter en längre trend av sämre resultat.

Southampton tog också en viktig vinst i senaste omgången och vann därmed lite mark i bottenstriden. För första gången på ett tag är man på riktigt över nedflyttningsplatserna, om än med liten marginal. Här krävs hela tiden fler poäng för att inte riskera att tappa sin toppstatus inför nästkommande säsong. Det finns fortfarande en plats i Championship som tyvärr hägrar för laget.

Annons:

Jorginho väntas starta för Chelsea

Chelsea kommer att få klara sig utan en viktig spelare på mitten i form av Mateo Kovacic. För mig personligen är det en av lagets absolut mest sevärda spelare, som den här säsongen verkligen visat att han är i klubben för att stanna. Det är i Chelsea och i Premier League som han får full utväxling för sin mer fysiska fotboll och nu har han också lyckats pilla in ett par mål (kors i taket) på slutet. Det är en fantastisk spelare som kommer att saknas.

Det lär å andra sidan innebära att en viss Jorginho åter får chansen att starta för Chelsea. Det är en spelare som lätt faller i glömska där på bänken, men som har fantastiska egenskaper som man nu kan utnyttja för att driva spelet. Det ska också sägas att lagkaptenen Cesar Azpilicueta och Olivier Giroud står som osäkra kort.

I Southampton finns det två skador att ha i åtanke. Det rör sig om Yan Valery och Kevin Danso. Det här känns dock som avbräck som ganska lätt kan hanteras på förhand och som inte påverkar lagets slagkraft mer än lite.

Här tror vi att bortalaget faktiskt kan ställa till det en del, även fall Chelsea såg urstarka ut senast. Tidigare har man haft problem i defensiven och den risken kommer att finnas igen mot ett kontringsstarkt bortalag.

Båda lagen göra mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, torsdag 26/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:


Annons: