21 januari 2020 Aston Villa Watford Speltips

Speltips inför Liverpool – Watford 14/12: Ettan mot jumbon

Serieledaren mot tabelljumbon i form av Liverpool respektive Watford. Nästintill allt, möjligen spelschemat exkluderat, talar väl för favoriten på Anfield under den tidiga lördagseftermiddagen?

Annons:

13:30 är det avspark för helgens första Premier League-batalj, uppföljd av ett flertal spännande sådana senare under lördagen såväl som söndagen. Anfield är platsen. Liverpool och Watford lagen. På spel, som alltid, tre poäng.

Den suveräna serieledaren mot den hopplösa jumbon. Det är så matchen snackats upp och det med all rätta. Liverpool ser helt ostoppbara ut för närvarande och för Watford är blir mörkret bara allt värre.

Låt oss sätta det i siffror; av 16 PL-matcher har Liverpool vunnit 15 och spelat en oavgjord. Åtta pinnar ner till tabelltvåan Leicester City. Och dessutom blev de i veckan Champions League-slutspelsklara sedan ännu en solid prestation, nu borta mot det österrikiska utropstecknet RB Salzburg – en vinst med siffrorna 2-0. Urstarkt att neutralisera en så pass normalt potent offensiv.

Watford stampar vatten i botten i tabellen, men med förhoppningen att det ska vända under nytillträdde tränaren Nigel Pearson. Hans debutmatch innebar förvisso en bruten förlustsvit om tre matcher, men mållöst hemma mot Crystal Palace är trots allt ingenting att hänga i granen. Facit, allt som allt, är nio pinnar på de 16 spelade matcherna och till säker mark har de sex stycken att hämta in. Och inte kommer det avståndet bli kortare efter denna match?

Annons:

Liverpool betydligt vassare – rotation till trots

Offensivt kan Liverpool säkerligen städa om lite i startelvan till följd av det täta spelschemat som varit och som fortsätter. Redan under tisdagen nästa vecka möter de nämligen Aston Villa i Ligacupen och under den som varit spelades alltså CL-fotboll.

Någon överdriven rotation kommer det däremot, av allt att döma, inte bli på tal om från Jürgen Klopps sida. Xherdan Shaqiri och Divock Origi är två spelare som kan komma in i startelvan. Klasspelare som hade varit framstående hos de flesta av seriekonkurrenter.

Hur ska då Watford kunna sätta stopp för serieledarna? Vi ser sannolikheten för det som försvinnande liten. De imponerade inte heller i Pearsons första match som tränare, formen är katastrofal och skadesituationen alltjämt kritisk; José Holebas, Danny Welbeck, Tom Cleverly samt Sebastian Prödl out. Craig Dawson och Daryl Janmaat tveksamma.

Liverpool har varit alldeles fantastiska under hela säsongen och på senare tid har spelet klaffat nästan helt till fullo. Stabil och taktiskt smart insats borta mot Salzburg senast, 2-0-vinst. 3-0-kross av AFC Bournemouth dessförinnan. Och framförallt en 5-2-dito av lokalrivalen Everton för en och en halv vecka sedan.

Summa summarum: en favorit att lita på… Liverpool spelas med -1,75 mål (asian handicap) till 1,70 gånger pengarna hos Bethard. Halv vinst på spelet om de tar hem det med exakt två måls marginal gäller då.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Liverpool -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: Bethard
Spelstopp: 13:30, lördag 14/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: