Speltips Chelsea Manchester City 25 juni 2020

Speltips inför Manchester City – Chelsea 23/11: Veckohöjdpunkt i Premier League

Lördagen är fullspäckad med Premier League-fotboll och den avslutas med den hetaste av matcher – toppmötet mellan Manchester City och Chelsea, från vilket Spelbloggare bjuder på ett trevligt speltips. 

Annonser/Regler & villkor tillkommer:
Oddsboost: 5,0 på Manchester City!
Riskfritt:
250 kronor på valfritt spel!

Annons:

Den stora merparten av matcher brukar Manchester City diktera villkoren i, men vid ett antal tillfällen har de fallit som (stor)favoriter och när det dessutom blev en förlust i seriefinalen mot serieledande Liverpool före uppehållet innebar det att man passerades av såväl Leicester City som just Chelsea i tabellen och avståndet till toppen av kullen är nu på nio pinnhål. Finns inte stora utrymmen till tapp framöver.

Därmed är pressen tung på Premier League-mästarna inför det här toppmötet mot “Londons blåa” hemma på Etihad Stadium. Ingenting annat än en fullpottare kommer de undan med.

Nu är förvisso Chelsea bara poängen före City i tabellen och har således också ett klart glapp till Liverpool, men å andra sidan har det knappt funnits på världskartan att de ska vara med och slåss om titeln. En löst Champions League-plats, inte minst nu med det transferförbud som man haft, skulle vara en succé. Olika kravbilder, helt enkelt.

Här ska dock Chelsea ses upp med. De visar prov på god form, kommer från en 2-0-seger i derbyt mot Crystal Palace och har även levererat ganska fina resultat på Champions League-scenen, där de jämsides med Ajax samt Valencia krigar om de två slutspelsplatserna. De sistnämnda av dem möter man också i mitten av nästa vecka. Lika viktig, om inte viktigare, match än den här. Gäller att hålla flera bollar i luften med en förhållandevis tunn trupp, åtminstone i jämförelse med Citys.

Christian Pulisic, tillsammans med Ross Barkley, riskerar missa matchen för Chelsea, förutom de redan klart skadelistade Ruben Loftus-Cheek samt Antonio Rüdiger. Manchester City har Bernardo Silva avstängd; Leroy Sané, Aymeric Laporte och Oleksandr Zinchenko skadade. Ederson osäker.

Annons:

Överspelet lockar

Målen ska rimligen vara nära till hands på Etihad Stadium. Delvis på grund av den förväntade inställningen från Manchester City; att här måste Liverpool knappas in på. Jagas ikapp. Tre poäng måste det bli.

Defensivt sårbara har de emellertid visat sig, City – och att Chelsea innehar offensiv kapacitet vet vi om. Gästerna trivs gott när de får ytor att operera på, hanterar att föra danserna liksom kontra effektivt, men är desto sämre organiserade bakåt i banan och har tillsammans med Arsenal släppt in flest mål av lagen i Premier Leagues topp nio; 17 stycken på 12 matcher.

Har svårt att se det bli annat än full rulle, intensivt tempo och med många offensiva situationer på Etihad Stadium och överspelen lockar oss. Vi tar det på 3,0-målslinan (asian handicap) – med insatsen tillbaka vid exakt tre mål – till 1,63x hos Coolbet.
Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få dubbla pengen på första insättningen !
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, lördag 23/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:

Annons: