Speltips inför Manchester City – Leicester 21/12: Skållhett toppmöte!

Spelbloggare Publicerat: 21 December 2019

Upp och ner, plattmatcher här och där. Manchester City är såklart starkt missnöjda med säsongen hittills – rena motsatsen till Leicester City – men ska ha alla möjligheter till tre poäng på Etihad Stadium i en av veckans hetaste Premier League-matcher.

Annons:

Nummer två mot nummer tre. Storskrällen Leicester City och ett Manchester City som stundtals haft bekymmer, varpå de redan nu från vissa håll och kanter är mer eller mindre borträknade från serietiteln.

På pappret är det tveklöst att Manchester City har landets bästa lag samt ett av världens, om inte världens dito. Spetsen såväl som bredden är nästintill ojämförbar med någon annan konkurrent.

I en liga som Premier League håller det ändå inte att slarva, som Pep Guardiolas mannar vid upprepande tillfällen gjort och detta i samma veva som Liverpool radar upp vinster på löpande band, som om det vore det enklaste som finns.

Med 17 spelade omgångar har klubben 14 poäng upp till den nämnda serieledaren samt fyra till just Leicester City.

Och ja, det är bara att höja på hatten för Leicester. De är för all del ett bra lag, spelare för spelare, men har verkligen fått ut hundraprocentigt av materialet – om inte mer. Haft en del marginaler på deras sida, som topplag ofta har. Frågan är huruvida det räcker ända in i kaklet eller ej – att man klarar en CL-plats. God är marginalen åtminstone just nu, men en reaktion skulle kunna lura runt hörnet.

Annons:

Hemmalaget står starkare

För exakt en vecka sedan fick Leicester bara oavgjort, 1-1, hemma mot bottenlaget Norwich och deras vinstsvit om tio matcher bröts således. Under veckan, så sent som under onsdagen, lyckades man med nöd och näppe skicka ut Everton ur Ligacupen efter att straffsparkar krävts för att skilja dem åt.

Nu spelade förvisso även Manchester City cupfotboll i veckan, men roterade och spelade då knappast ut hela registret eller med full frejdighet. Räckte ändå till att skicka ut blåbärsklubben Oxford United. Leicester har inte en i närheten av lika stor bredd och trötta ben kan vara ett faktum.

Innan dess vann Manchester City med enkelhet över Arsenal på Emirates Stadium, 3-0 på tavlan. Var helt dominanta. Känns som att man är på gång och färre tapp ska det bli framöver. Detta samtidigt som känslan runt Leicester är att en liten eller större reaktion snart väntar.

Hemmaplansfördelen på allt detta och Manchester City -1,25 mål (asian handicap) är ett fullt dugligt spel till 1,82 x insatsen hos Bethard. Halva insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet. Förlust på spelet vid poängtapp och hel vinst om de tar hem det med minst två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,82
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 21/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: