Speltips Watford Manchester City 21/7 2020

Speltips inför Manchester City – Manchester United 7/12: Derbyfest!

Blickarna riktas utan tvivel främst mot Manchester till lördagens Premier League med derbyt mellan Manchester City och Manchester United. Troligtvis kommer det råda klasskillnad här i afton.

Annons:

Under den senare delen av 10-talet har styrkeförhållandena mellan de två klubbarna från Manchester förändrats helt. City är den nya världspjäsen. United har haft flera år av kräftgång under Sir Alex Ferguson-eran.

Likväl är det emellertid två av världens största klubbar som möter varandra. Två med stora problem just för närvarande.

Manchester City har inte varit alls lika konsekventa som under fjolåret; tappat vid helt onödiga tillfällen, i matcher som dominerats med järnhand. Newcastle United borta, 2-2, häromveckan var ett praktexempel på detta. Tillbaka på vinnarspåret, dessutom i storartad stil, var man senast när Burnley besöktes; en 4-1-kross. Faktum kvarstår dock – 11 pinnar upp till serieledande Liverpool från tredjeplatsen. Extremt tufft att hämta in.

Några likvärdiga problem med de som finns på den andra sidan staden är det däremot inte. Dunkla resultat. En ifrågasatt coach i Ole Gunnar Solskjaer. Därför var det säkerligen fantastiskt skönt att rivalen Tottenham Hotspur under veckan städades av med uddamålet – helt förtjänt. Marcus Rashford, dubbel målskytt, var suverän.

Kommande vecka väntar den avslutande Champions League-gruppspelsomgången för Manchester City och för Manchester United Europa League-ditot. De är dock båda klara för slutspel, kan rotera kraftigt och investera alla krafter i lördagens höjdarderby.

Skadekvartetten Leroy Sané, Sergio Agüero, Oleksandr Zinchenko samt Aymeric Laporte saknas alltjämt för City. Ingenting nytt på tapeten.

Annons:

Stora skillnader i Manchester

Skillnaderna City och United emellan är fundamentala. Klasskillnad på mer eller mindre varenda position – något som kan avläsas i tabellen, och större lär avståndet även bli. Även om glappet till toppen av kullen är stort, ska Manchester City knappast räknas bort från titelracet ännu. Har landets, på pappret, bästa lag.

Nu fick de också proppen ur i samband med ett normalt småknepigt bortamöte mot Burnley – vann med fyra mål mot ett. Har haft marginalerna på fel sida under en längre tid och känslan är att det på allvar kommer släppa nu.

Manchester United tog en blytung seger över Tottenham, men nu höjs svårighetsgraden avsevärt. Varit i halvdan form, tappat mot betydligt sämre motstånd och försvarsorganisationen är ett frågetecken. Mot ett offensivt stjärnspäckat lag som City kommer det straffa sig. Och det rejält.

Förra årets inbördes möten vann Manchester City båda med två baljors marginal. Löser något liknande nu?

Vårt speltips inför matchen blir Manchester City -1,5 mål (asian handicap) till fina 1,93 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 7/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: