Speltips inför Manchester City – Wolverhampton 14/1: Fokus på hörnorna

Spelbloggare Publicerat: 14 January 2019

En ny vecka tar vid och således även nya matcher. Först ut i Premier League är Manchester City och Wolverhampton Wanderers, som borde kunna bjuda på en underhållande historia. På spelfronten är det ett specifikt hörnobjekt som lockar oss.

Annons:

Nu verkar det på allvar ha släppt för Manchester City, efter en kortare dipp som betytt att Liverpool kunnat smått rycka ifrån i toppen av serien. Desamma vann man dock över häromveckan och nu är fyra raka matcher vunna, varav de två senaste i diverse inhemska cupspel. Där har Rotherham krossats med 7-0 och Burton Albion med 9-0. Galna siffror!

Eftersom Liverpool under helgen lyckades plocka hem de tre pinnarna i samband med deras bortamöte mot Brighton & Hove Albion, har City nu sju pinnar (med matchen mindre spelad, alltså denna) till toppen av kullen. Är formen konserverad till nu, också när ett betydligt tuffare motstånd väntar?

Claudio Bravo, Eliaqium Mangala och Benjamin Mendy är fortsatt indisponibla på grund av skador för Manchester City. Här är också Sergio Agüero samt Vincent Kompany tveksamma för spel. För Wolverhampton är hela truppen intakt.

Gästande Wolverhampton återfinns i det bekväma mittenskiktet av tabellen och har redan bevisat att det är i Premier League de hör hemma. När kändes en nykomling såhär helgjuten senast? Där snackar vi år. Klubbens projekt är superspännande, truppen stark och tränaren omtyckt.

På nytt visade ”Wolves” framfötterna när de för exakt en vecka sedan skickade ut nämnda – om än roterande – Liverpool ur FA-cupenslutspelet. Vid upprepande tillfällen har de ställt till med stora bekymmer för toppmotstånd. Det som oroar lite smått? Att det blandas så oerhört mellan matcherna.

Hörnöverspel

Även om det inte skulle räcka till att undvika en förlust, ska Wolverhamptons chanser knappast viftas bort inför matchen. Istället för de raka skrällspelen, olika handikapp för exempel, är det dock framförallt ett hörnspel på dem som lockar.

”Wolves” vill spela en optimistisk fotboll med stort bollinnehav. Givetvis kommer det i första hand handla om att sätta försvarsspelet här, men under perioder bör de i alla fall klara av att rulla boll på Manchester Citys planhalva och till följd av det även skapa målchanser. Och hörnsparkar?

På resande fot snittar Wolverhampton 5,1 hörnor per match och det är i klass eller till och med större siffror än flera av seriens topplag. City må bara släppa till ett snitt om 2,0 hemma, men möter nu en motståndare som inte visar överdrivet stor respekt.

Gästerna över 2,5 hörnor finns att plocka till oddset 1,85 hos Betfair Sportbook och det blir vårt speltips inför måndagens ensamma Premier League-match.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton över 2,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 21:00, måndag 14/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.