14 december 2019 Newcastle West Ham Speltips

Speltips inför Newcastle – Southampton 8/12: Lovande form

Southampton har två raka vinster och hoppas ta med sig energi nog för att ta poäng borta mot Newcastle i Premier League.

Annons:

Det må vara söndag och tidig avsparkstid, men som läget ser ut i skrivande stund kommer det inte gå att se matchen mellan Newcastle och Southampton på svensk tv. Det spelar egentligen ingen roll ur ett spelperspektiv, för här finns det redan pre-game ett stort spelvärde att utnyttja. Det tänker vi åtminstone göra.

Newcastle kommer till matchen med en positiv trend och en härlig energi i laget efter vinsten senast. Den kontroversiella segern mot Sheffield United senast gav tre poäng som gör att man nu säkert placerar sig i mitten av tabellen, en bit ifrån nedflyttningsplatserna.

Men som bekant är tabellen helt galet jämn i Premier League och det krävs mer än så för att man ska kunna pusta ut. Det räcker med 2-3 vinster i rad för att man ska åka iväg uppåt i tabellen, men samma trend i förlustkolumnen skulle plötsligt innebära att man slåss i den omedelbara bottenstriden.

Southampton då? Jo, man har två raka vinster och tre utan förlust. Det gör att man tagit sig upp från nedflyttningsplatserna. Att man nu andas lite morgonluft gör att flera spelare kunnat slappna av. Det är på pappret ett starkt lag det här och inte minst i offensiven vet vi vad man kan hitta på. Därför har vi goda förhoppningar om underhållning även inför den här matchen.

Annons:

Emil Krafth får starta

Jamaal Lascelles har inte kunnat spela på ett tag och mittbacken har saknats en del, men det är samtidigt någonting man har lärt sig att klara sig utan. Samma sak gäller Matt Ritchie som inte har spelat på ett par veckor. Däremot finns det nu förhoppningar om att Florian Lejeune ska kunna komma till spel snart igen. Samma sak gäller för DeAndre Yedlin.

För svensk del är det kul att Emil Krafth av rapporterna att döma kommer att få starta matchen som högerback för Newcastle. Det skadar inte för det svenska landslaget att han blir bofast i ett lag som är stabila i Premier League.

Southampton å sin sida saknar egentligen bara Stuart Armstrong, även fall det finns viss risk att Sofiane Boufal också får avstå matchen med sin tåskada. Men med tanke på att man har två raka vinster med samma lag tror vi att Ralph Hassenhuttl åker vidare med den startelva som har imponerat på slutet.

Här tycker vi att formen i båda läger talar för en offensiv match. Det blåser lite optimistiska vindar hos båda lagen och det tenderar att öppna matcher.

Båda lagen göra mål spelas till 1,87 gånger såsen hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kronor bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,87
Bolag: Betfair
Spelstopp:  15:00, söndag 8/12
TV:   –
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: