21 januari 2020 Aston Villa Watford Speltips

Speltips inför Norwich – Watford 8/11: Jumbo- och brutal ångestbatalj

Det är en fullt öppen match, av oddssättarna att döma, som väntar när Premier Leagues nästjumbo och jumbo, Norwich City respektive Watford, möter varandra i en brutal ångestbatalj under fredagskvällen – och vi tar bestämt sida.

Annons:

11 matcher vardera. Norwich med sju poäng och Watford med så få som fem. När – om? – ska det vända? Och hur? Fruktansvärt mycket är på spel. Hoppet är att det här en match som på allvar ska få det att vända. Ge den där energiboosten.

Att Norwich hittas nere i seriens bottenträsk är förvisso en sak – det är precis som väntat, för nykomlingen – medan Watfords bristande resultat är desto mer uppseendeväckande. Deras målbild var snarare övre tabellhalvan, kanske till och med att nosa på platserna som leder ut i nästa års Europaäventyr.

Det är bara att snabbt dissekera Watfords trupp och se vilket fiasko de inledande 11 matcherna varit; att de inte förmått att prestera bättre fotboll eller resultat. Det tål att understrykas; inte en enda match är vunnen! Noll! Fem kryss. Sex förluster. Och då har Norwich triumferat vid dubbla tillfällen, vilket de tillsammans med Southampton är näst sämst med.

Så, ni är förstås med på noterna; den press som framförallt finns på Watford. Dalarna har vi sedan innan vetat om är förhållandevis djupa, men nu när det snarare blivit normaltillståndet är det mer värt att höja upp varningssignalerna.

Enklare att vända på det här är det knappast när truppen är så svårt skadeskjuten som nu, och som den varit sedan en tid tillbaka. Danny Welbeck, Troy Deeney, Domingos Quina och Ismaila Sarr missar med all säkerhet matchen. Brutala avbräck, i synnerhet offensivt. På kanske-listan hittas Tom Cleverley, Etienne Capoune och Craig Cathcart.

Och för Norwich? Där saknas Grant Hanley, Timm Klose, Christoph Zimmermann samt att statusen runt Mario Vrancic fortsatt är tveksam. Återstår att se huruvida han kan medverka i afton eller ej.

Annons:

Watford spräcker äntligen nollan

Det är förstås svårt att tala om ljusare tider och positiva tendenser när noll Premier League-matcher av 11 möjliga förlorats, men visst kan man se att det håller på att se bättre ut? En mycket bättre chans att spräcka den där nollan får de heller inte. Goda chanser – och vi menar att de, trots allt, borde betraktas som favoriter på förhand.

Senast åktes en 1-2-förlust på mot Chelsea och dessförinnan trillades Ligacupen ur mot Everton – men den var såklart extremt nedprioriterad som situationen ser ut – men det följde i alla fall upp tre raka kryssmatcher; AFC Bournemouth, Tottenham Hotspur samt Sheffield United. Även om bättre utfall möjligen varit att önska, har det sett bättre ut. Framförallt defensivt.

Snart ska, bör, det vända för Watford. De är alldeles för bra, spelare för spelare, att vara sist och ha en nolla i vinstkolumnen efter 11 avverkade omgångar. Nu möter de ett Norwich City som bara dalar, dalar och dalar. En pinne på de sex senaste matcherna. 0-2 i baken senast när Brighton & Hove Albion besöktes.

2,70 gånger pengarna för den raka tvåan är väl spelbart? Coolbet presenterar det marknadsledande oddset och vi klipper till.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Watford vinner, rak tvåa
Odds: 2,70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 8/ 11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: