22 januari 2020 Tottenham Norwich Speltips

Speltips inför Tottenham – Chelsea 22/12: No-brainer till derbyspel

Londonderby! Toppmöte! Två stora rivaler! Det här kommer bli en äkta höjdartillställning, eller hur? Tottenham Hotspur mot Chelsea i veckans avslutande Premier League-batalj.

Annons:

Det finns få matcher runt om i fotbolls-Europa som de stora derbyna från London och specifikt när det handlar om toppkonkurrenter tillika storklubbar med en djup rivalitet mellan lägren.

Sportsligt är läget som sådant att Chelsea hittas på fjärdeplatsen, den sista som leder ut i Champions League, och Tottenham på femteditot. Tre poängs skillnad, men fördel “Spurs” i målskillnaden – och med andra ord skulle en hemmavinst i afton innebära att de byter plats med varandra i tabellen.

Observera dock att det spelas ett gäng matcher under lördagen, innan det här speltipset var skrivet samt publicerat. Gäller inför den 18:e omgången. En potentiell vinnare landade hur som helst på fjärdeplatsen när omgången är summerad.

Tottenham har sett markant bättre ut sedan Pochettino sparkades till plats för den kontroversiella tränaren José Mourinho, om än långtifrån prick- och felfria. För en vecka sedan fick man fira på Molineux Stadium, mot Wolverhampton Wanderers, sedan Jan Vertonghen avgjort till 2-1 i den första stopptidsminuten av andra halvlek. Välförtjänt? Mer tveksamt.

I motsatt riktning går Chelsea, som faktiskt förlorat två raka Premier League-matcher och ännu värre; fyra av de fem senaste. Tappat stor mark, det avstånd de hade skapat sig till de jagande konkurrenterna nedanför topp fyra. Senast blev det 0-1 i baken hemma mot ett normalt svagt AFC Bournemouth. Det håller såklart inte.

Utan tillgång till fem olika spelares – Hugo Lloris, Michel Vorm, Erik Lamela, Ben Davies samt Tanguy Ndombele – tjänster är det som Tottenham tar sig an matchen. Chelsea har fortfarande Ruben Loftus-Cheek indisponibel. Fikayo Tomori och Oliver Giroud är i riskzonen. Inte mycket av nyhetsvärde där.

Annons:

Värdet är på favoriten

Att Tottenham inte fått axla ett större favoritskap ser vi som lika överraskande som missvisande utifrån de förutsättningar som råder.

Lyftet som “Spurs” fått är svårt att bortse från. De må ha en del att arbeta på i det defensiva, men har ändå löst bra resultat sedan Mourinho tillträdde och tog alltså en trea, om än med flyt, i en av årets tuffare bortamatcher senast. Något av en vinnarkultur som håller på att växa fram?

Annat är det med Chelsea, som är helt under isen. Imponerar inte alls. En rätt väntad reaktion, som vi på Spelbloggare.se höjt ett varningens finger skulle kunna komma innan kalenderårets slut. Vi upprepar: fyra av de fem senaste seriematcherna förlorade. Övrig var en knapp 2-1-vinst över Aston Villa.
Tottenham att vinna, draw no bet, är ett superklipp till 1,74 gånger det investerade kapitalet. Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner, draw no bet
Odds: 1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 22/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: