Speltips Tottenham Arsenal 12 juli 2020

Speltips inför West Ham – Arsenal 9/12: Kris- och ångestbetonat derby

Rubriceringen inför måndagens Premier League- och Londonderby mellan West Ham United och Arsenal är – kris. Med katastrofal form är det som lagen kommer till spel med och vi har luskat fram ett riktigt, riktigt trevligt speltips till denna ångestbatalj.

Annons:

Två matcher har Arsenal spelat under Fredrik Ljungbergs ledarskap, sedan Unai Emery med omedelbar verkan fick sparken, och någon ljusning syns inte till på långa vägar.

Resultaten? 2-2 borta mot Norwich City och senast 1-2 i baken när Graham Potters Brighton & Hove Albion kom på besök till Emirates Stadium. Sammantaget är det – hör och häpna! – tio matcher sedan den senaste segern och laget dalar i tabellen; nu placerade på elfteplatsen, om än med denna hängmatch kvar att spela.

Sannolikt letar klubbledningen efter en mer permanent ersättare till svenske Ljungberg på tränarposten – och mer intensiv och desperat kommer denna jakt bli om skutan inte vänder. Och det kvickt.

En annan tränare satt under hård press är West Ham Uniteds Manuel Pellegrini. Kan handla om veckor eller till och med dagar innan tålamodet är helt väck – frågan är; fixar han att ställa till saker dessförinnan?

Laget har, också efter en lovande start på säsongen, bara vunnit en av deras tio senaste matcher, varav nio av dessa varit i Premier League. Många trodde att en vändning kunde lura runt hörnet efter den där trean; en derbyskalp, bortaseger över Chelsea – men senast var det tillbaka på förlustspåret via 0-2 mot Wolverhampton Wanderers.

Det är inte med vilka avbräck som helst West Ham riskerar att komma till spel med; på Jack Wilshere, Robert Snodgrass samt Michail Antonio. Därutöver står det klart att Lukasz Fabianski samt Manuel Lanzini missar matchen. Gästerna har Dani Deballos skadad och Rob Holding osäker.

Annons:

West Ham lite mer på gång?

Två lag djupt under isen. En match som därför kan sluta lite hur som helst och ännu mer ovisst blir det med hänsyn till att det handlar om ett derby. Här ska förlusten undvikas till alla pris, men det är knappast så att åtminstone Arsenal kan försöka bevaka ett kryss – de är i stort behov av en fullpottare.

Men vi är inne på att ännu ett fatalt misslyckande kan vänta Arsenal, vars dipp känns ännu värre och djupare än West Hams. Hemmalaget kommer trots allt ganska nyligen från en seger över Chelsea, då på bortaplan.

Arsenal klarade inte ens av att diktera tempot mot Brighton förra veckan och förlorade rättvist. Saknar helt självförtroende, gamnacke på spelarna och få – om ens några? – tendenser som talar för att vändpunkten är nådd.

Ser det som klart mer öppet än vad spelbolagen vill få det till, inte minst då West Ham stärks av att spela hemma på London Stadium. Kan ha en väsentlig inverkan på det hela att ha publiken i ryggen när det vankas ett så pass ångestbetonat derby som detta.

+0,5 mål (asian handicap) på West Ham – detsamma som dubbelchansen 1X – känns som ett riktigt bra spel till de 1,86 gånger pengarna som Bethard ställer ut.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: West Ham +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,86
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, måndag 9/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: