Speltips inför Wolverhampton – Leicester 19/1: Öppen sexpoängsfajt

Spelbloggare Publicerat: 16 January 2019

En alldeles underbar Premier League-helg väntar och den kickstartas med ett spännande och på förhand öppet möte mellan Wolverhampton Wanderers och Leicester City – och vi tar bestämt sida.

Annons:

13:30. Viasat Premium eller Viaplay. Är ni redo i TV-sofforna?

Superhett är det inte. En klassisk mittenmatch. Topp sex har rushat ifrån från resten av serien, men Europa kan det ändå fortfarande bli på tal om för såväl ”Wolves” och Leicester. Betydelsefulla pinnar i potten alltså, som det oftast är.

Spännande inför matchen är delvis att det handlar om två relativt jämnstarka parter, sett till hur tabellsituationen ser ut och spelarmaterialen jämförda. Leicester är placerade åtta. Wolverhampton på elfteplatsen. Glappet dem emellan? Endast på två pinnhål. En äkta sexpoängsfajt.

På formfronten är det lika svårt att skilja lagen åt. Mycket upp och ner. För Leicester har det blivit tre förluster och blott en vinst efter den stora smällkaramellen och 2-1-skalpen mot Manchester City. Under denna period har de fallit mot exempelvis Newport County i FA-cupen och senast hemma mot Southampton i seriespelet. Segern? Borta över Everton.

Ännu mer ovisst är det i ”Wolves”. De lyckades inte stå upp emot Manchester City i början av veckan, förlorade med 0-3. Dessförinnan skickades Liverpool ut ur FA-cupen, vilket följde upp en oväntad förlust mot Crystal Palace och det en 3-1-vinst över Tottenham Hotspur – på Wembley Stadium.

Öppet möte – värdet på Leicester

Ett litet, litet favoritskap kunde Wolverhampton absolut få axla i och med att de är stärkta av att spela på hemmaplan. Men såhär stort? Det köper vi inte och ser istället värdet finnas på Leicester, i en match som ska värderas som nästan helt öppen.

Mot de absoluta toppmotstånden har ”Wolves” vid upprepande visat vilken nivå de kan prestera på, höjderna, men de svajar alldeles för mycket.

Leicester må bara vara två pinnar före motståndarna i tabellen, men vi värderar dem som snäppet mer klara. Grunden mer stabil. Nu må de ha åkt på en brutal käftsmäll när de föll med 1-2 hemma mot Southampton för exakt en vecka sedan, men kan snabbt studsa tillbaka.

Willy Boly inleder en trematchersavstängning för Wolverhampton, som annars har hela truppen intakt medan bortalagets Daniel Amartey och Jonny Evans står som skadade.

Oddsen ser en bit ifrån rättvisande ut och Leicester +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – är en stark position till 1,92 gånger pengarna.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela direkt utan konto, utan krusiduller!

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 13:30, lördag 19/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.