Speltips inför Atalanta – Milan 16/2: Nervkittlande toppmatch

Spelbloggare Publicerat: 16 February 2019

Vilket toppmöte! Serie A-fyran mot femman, båda i den heta striden om Champions League-platserna samt som två av seriens formstarkaste lag. Vem vinner – Atalanta eller AC Milan?

Annons:

Poppa popcornen, luta er tillbaka i soffan och – njut! Lördagens Serie A-möte mellan Atalanta och Milan, med avspark 20:30 och bäst sedd i streamingtjänsten Strive, kan bli en äkta höjdare.

Från en bit innan årsskiftet har Milan blommat ut, radat upp starka resultat och prestationer samt med det nått upp till den åtråvärda fjärdeplatsen – den sista som leder ut i Champions League. Skulle tränaren Gennaro Gattuso föra dem dit, vore det en storskalp. Det var en bra tid sedan som klubben ens var i närheten av den största fotbollsscenen.

Men konkurrensen är stenhård. Extremt. Atalanta, kvällens motståndare, Roma och Lazio hittas alla blott en pinne hack i häl och alla de ser också ut att ha prickat toppformen. Nagelband kommer bitas av. Nervkittlande, det är bara förnamnet!

Atalanta är faktiskt de som hittas närmast hack i häl, i och med en fantastiskt hopsamlad målskillnad. Formen är alldeles utsökt, tre raka vinster och åtta raka utan förlust. Då har de mött exempelvis Juventus vid dubbla tillfällen under den här perioden och den senare av dessa summerades i en 3-0-cupvinst.

Öppet – värdet på Milan

Sedan en bra tid tillbaka har Milan sett bättre och bättre ut för varenda vecka som passerar och ännu lite extra sedan anfallspjäsen Kryzysztof Piatek hämtades in från Genoa. Tre startmatcher har renderat i fyra fullträffar från hans sida. Precis den typen av målskytt som behövts.

Det är extremt svårt att sia vad som det ska bli av den här matchen. Formstarkt mot formstarkt. Toppen mot toppen.

En sak som vi däremot känner oss säkra på är att Atalanta fått axla ett överdrivet stort favoritskap på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. All heder till vad de levererat på sistone, de uppradade vinsterna, men om man också ska se det mindre positiva har prestationerna i de två senaste matcherna – mot Cagliari samt SPAL – varit lite sisådär. Uddamålsvinster.

Milan städade senast av nämnda Cagliari med 3-0, kryssade dessförinnan borta mot Roma och ställdes före det mot Napoli vid dubbla tillfällen; en vinst och ett kryss. Fem förlustfria matcher har radats upp och enbart en av de nio senaste är förlorade – och det var med 0-1 i Supercupfinalen mot Juventus, en match som hade kunnat (borde ha?) sluta helt annorlunda.

Det skulle kunna sluta lite hur som helst i afton. Känslan är att det blir tätt och spännande. Värdet hittas därför på Milan, som spelas med +0,5 mål (asian handicap) till oddset 1,89. Spelet sitter om det slutar oavgjort eller med en bortavinst.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Milan +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, lördag 16/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.