28 januari 2019 Empoli Genoa Speltips

Speltips inför Empoli – Genoa 28/1: Offensiva frågetecken

Serie A-veckan inleds med ett nervkittlande bottenmöte mellan Empoli och Genoa – en match som mest sannolikt inte blir någon större höjdare för den neutrale åskådaren. Tillknäppt historia?

Annons:

2-2 borta mot bottenkonkurrenten Cagliari förra veckan var Empolis första inkasserade pinne på fem matcher och situationen blir alltmer prekär i Serie A – nu med en trea ner under strecket och till den bottentrio som kommer få lämna det italienska finrummet.

När – om – ska det vända? Före den här perioden hade formen på allvar hittats och då var förhoppningen att bottenstriden skulle kunna lämnas. Å andra sidan är spelarmaterialet, spelare för spelare, av just bottenkaraktär. Det är mer eller mindre bara anfallaren Francesco Caputo som, i positiv bemärkelse, på allvar stuckit ut med sina nio fullträffar på 20 matcher.

Genoa ser också ut att riskera dras in i händelsernas centrum i det nederska skiktet av tabellen, även om de för närvarande är en trea före kvällens motståndare och således sex från tredjejumbon.

Extra oroande är det för Genoa i och med att den enskilt bästa offensiva pjäsen i Krzysztof Piatek – den enda som i egenskapen av målskytt levererat – lämnat klubben för spel i AC Milan och desamma förlorade man också mot med 0-2 senast. Uddlöst. Skapades förvisso en del, om än utan resultat.

Svenskstjärnan Oscar Hiljemark, skadad, saknas dessutom i Genoa. Hos Empoli är Antonio La Gumina out och Luca Antonelli osäker.

Dubbelt upp för undern

En uppsjö av målrika matcher har radats upp för Empolis del. Försvarsspelet läcker som ett såll, men detta till trots lutar vi på Spelbloggare åt att det här kommer bli en tillknäppt historia.

Genoa har alltså, som nämnt, blivit av med deras enskilt vassaste pjäs och det stora diskussionsämnet är vem som ska ta över den rollen. För närvarande ser vi minimal potential i resten av spelartruppen.

Och när Genoa, som inte målat på tre raka matcher, vilka alla också klivit under 2,5-målslinan, har ett försprång gentemot motståndarna och en bit ner till den absoluta botten, räknar vi med att de kommer komma till spel med en hyfsat defensiv approach. Ta det säkra före det osäkra.

Över dubbelt upp för underspelet på 2,5-målslinan tas. Betsson är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, måndag 28/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.