15 februari 2020 Atalanta Roma Speltips

Speltips inför Fiorentina – Roma 20/12: Tungt spel från Serie A

Form och klass talar till fördel för AS Roma när de tar picket och packet till Stadio Artemio Franchi för att besöka Fiorentina. Visst finns det värde att tälja på bortalaget denna fredagsafton?

Annons:

Strid för nytt kontrakt ska Fiorentina väl ändå undvika? Givetvis, med bara några få platser och fyra poäng ner till rött tabellområde, kan de inte betraktas stå helt säkert – men över en hel säsong bör det, utifrån vår analys, finnas ett gäng lag som skramlat ihop färre poäng.

Laget är ungt och har en betydande utvecklingspotential i flertalet spelare. Förhoppningen hade dock varit att de äldre, mer rutinerade pjäserna i sådana som Kevin-Prince Boateng och Franck Ribéry hade lämnat större avtryck och framförallt varit större poängskördare.

Ganska mycket positivt fanns att hämta från matchen senast, hemma mot topplaget Inter. Dusan Vhlahovic kvitterade, också slutresultatet, till 1-1 i den 92:a minuten och spelmässigt var det mer eller mindre helt öppet. Kunde ha slutat hur som helst. Krysset således rättvisande över hela matchen.

Men det finns en annan sida av myntet och det är att Fiorentina har sex raka Serie A-matcher utan vinst, varav fyra av dessa förlorats och då har de, på pappret, haft ett förhållandevis tacksamt spelschema. Förhoppningen nu är att åtminstone undvika förlora, ta minst en poäng och boosta upp självförtroendet i kalenderårets avslutande match.

Annons:

Roma ett väsentligt bättre fotbollslag

Periodvis kan stärkt stabilitet vara att önska av i Roma – det har blivit en del, så kallade, onödiga poängtapp – men man kan heller inte anmärka på alltför mycket när en fjärdeplats innehas i Serie A och det kommer spelas Europa League-slutspel framöver.

För att sätta deras styrka i relation till Fiorentinas är poängskillnaden lagen emellan på nästan det dubbla – Roma på 32 och “Violerna från Florens” på 17.

När Roma för mindre än en vecka sedan värjde undan SPAL med siffrorna tre mål mot ett, innebar det sex matcher utan förlust. Fyra vunna och två förluster. Bland annat hittas ett bortakryss mot suveräna Inter, som Fiorentina alltså spelade oavgjort hemma mot senast.

Fortsatt är Romas skadelista förhållandevis packad, men de fortsätter skörda resultat och är ett väsentligt bättre lag än sina motståndare ikväll. Löser väl minst ett kryss, och med stor sannolikhet mer än så?

Vårt speltips blir Roma att vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort, alltså draw no bet, till oddset 1,71 hos spelbolaget Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Roma vinner, draw no bet
Odds: 1,71
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 20/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: