Speltips Juventus - Napoli

Speltips inför Sassuolo – Napoli 22/12: Krisstämning deluxe

Napoli har enorm press på sig inför bortamatchen mot Sassuolo i Serie A. Nu måste väl Gennaro Gattuso ta sitt lag till en vinst?

Annons:

I den sista italienska omgången innan jul ska vi bland annat få se Gennaro Gattuso stå skrikandes vid sidan, i ett försök att få sitt Napoli att åter prestera på den höga nivå som vi vet att laget kan. Borta mot Sassuolo måste man gälla som favoriter, men det här blir ingen enkel uppgift för varken laget eller Gennaro Gattuso själv.

Sassuolo är nämligen ganska formstarka och har klättrat upp på elfte plats i tabellen. Om hemmalaget vinner här kommer man dessutom att gå förbi Napoli i tabellen och det vore minst sagt problematiskt för Gennaro Gattuso.

För ingen kan väl ha missat att det numera är Gennaro Gattuso som leder trupperna i detta Napoli? Han tog över efter att man gjort sig av med Carlo Ancelotti, men inledningen blev inte den bästa med förlust hemma mot formstarka Parma i den senaste omgången. Det sved ordentligt för laget, supportrarna och tränaren själv.

Nu möter man alltså ett Sassuolo som vann senast borta mot Brescia och som inte har förlorat i ligan sedan mötet med Lazio i slutet av november. Sedan dess har man kryssat mot både Juventus och AC Milan. Det är minst sagt imponerande. Men det kan också vara lite skrämmande för Napoli nu.

Annons:

Gennaro Gattuso har press på sig

Nu är det alltså Gennaro Gattuso som leder trupperna i Napoli efter att han tagit över det arbete som Carlo Ancelotti inte gavs förtroende att fortsätta. Vi kan lugnt konstatera att inledningen inte varit den bästa för den hetlevrade, orutinerade tränaren och vi är många som ställer oss frågande till själva rekryteringen.

Men nu är det verkligen press på axlarna hos Gennaro Gattuso, som i den italienska fotbollen måste se till att prestera direkt. Det är ingen hemlighet att den sportsliga ledningen i nästan alla klubbar har kort stubin och här skräder man inte på orden om resultaten inte går som planerat.

Gennaro Gattuso kommer såklart att få mer tid, men det gäller att vända den negativa trenden omedelbart. Det vore förödande för hans del, på ett rent personligt och karriärmässigt plan, att redan nu tappa i anseende genom att sparkas från ett nytt jobb. I AC Milan fick Gennaro Gattuso inte heller till sitt lagbygge direkt.

Men än är det tidigt och Gennaro Gattuso kommer att göra allt i sin makt för att motivera sina spelare här. Det tror vi att han lyckas med. Det måste vara slut på svaga prestationer nu – även fall Sassuolo på alla sätt är en svår motståndare att knäcka.

Napoli vinner spelas till 1,71 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Napoli vinner
Odds:  1,71(Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  20:45, söndag 22/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: