8 mars 2020 Chelsea Everton Speltips

Speltips inför Arsenal – Chelsea 19/1: Ödesmatch i slaget om London

Det är derbytider i London – på Emirates Stadium ställs Arsenal mot Chelsea. ”Gunners” kommer till matchen hårt pressade, men vad talar egentligen för dem? Försvinnande lite.

Annons:

Viasat Premium, Viasat Ultra HD eller Viaplay. Ett av Englands hetaste derbyn står runt hörnet och avsparkstiden är 18:30. Helgens briljanta höjdpunkt, på alla sätt och vis. Utan konkurrens.

Förutom all inbakad heder som finns i en tungviktsfajt som denna, är det också en match av stor sportslig betydelse. Chelsea återfinns på Premier Leagues fjärdeplats, som leder ut i Champions League, och närmast dem hittas just Arsenal. Avståndet är på sex poäng och det innebär kniven mot strupen för ”Gunners”. En förlust vore förödande.

Från mitten av december månad av framåt har Arsenals formtopp ebbat ut totalt. Så fort nivån höjts har de fallit handplatt, som i derbyt borta mot West Ham United för exakt en vecka sedan. 0-1 i baken på London Stadium. Energin – vad har hänt med den?

Positivt för Arsenal är att truppsituationen lättats upp en hel del. Rob Holding, Danny Welbeck och Henrikh Mkhitaryan är de enda som med säkerhet missar matchen. Konstantinos Mavropanos kommer allt närmare speldugligt skick. Kan vara aktuell. Oavsett vad inte en startpjäs.

Bortafavorit i derbyt

Man kan knappast påstå att Chelsea ser superheta ut för den delen heller. Avsaknaden av en renodlad striker att lita på är stor. Men resultat fortsätter levereras och det finns trots allt en framåtanda hos klubben – en som inte syns till i Arsenal.

Chelsea plockade hem ännu en trea när de städade av Newcastle United med 2-1 senast. Hyfsat utförd match, varken mer eller mindre.

Förutom Arsenals ödesdigra derbyförlust förra veckan, råder interna konflikter och problem. Mesut Özil, bäst betald och med en enorm kapacitet, spelar inte och Aaron Ramsey väntas lämna klubben inom kort. På sina toppar skulle de kunna vara bärande pjäser i laget. Klart tunnare nu.

Hemmaplansfördelen för Arsenal ska förstås värderas in i analysen. På Emirates Stadium har de ändå visat upp en bättre sida av sig själva, kontra borta. Men räcker det mot ett betydligt bättre presterande Chelsea? Vi känner oss allt annat än säkra på den saken.

Istället är det bortaspelen som är av lockande karaktär och med hänsyn till Chelseas uddlöshet känns det bäst att kunna försäkra oss att få tillbaka insatsen om det skulle sluta oavgjort.

Bethard ställer ut oddset 1,71 för spelet Chelsea +0 mål (asian handicap) och det är helt klart värt att investera i. Insatsen tillbaka vid kryss, alltså.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 19/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.