27 juni 2017 England Tyskland

Speltips inför Bosnien – Italien 15/11: EM-kvalet fortsätter

Bosnien-Hercegovina är ordentligt pressade inför den sista landslagssamlingen i EM-kvalet. Nu väntar Italien på hemmaplan.

Annons:

Det går inte att klaga på spänningen som råder i stundande EM-kval där det är skarpt läge på flera håll runt om i Europa. Allra tyngst är väl ändå läget för den blivande stornationen Bosnien-Hercegovina, som underpresterat å det grövsta i kvalspelet.

Med fyra förluster på sina åtta omgångar i EM-kvalgruppen kan vi bara konstatera att man inte levt upp till förväntningarna och att drömmen om en fortsatt stark utveckling stagnerat ordentligt. Det behövs en ordentlig uppryckning för att det här ska kunna gå att lösa.

Nu har man fortfarande en viss chans att ta tredjeplatsen i gruppen, men behöver förmodligen vinna två raka matcher så här i avslutningen. Att ta minst poäng mot Italien är en förutsättning för att inte bli förbisprungna. Märk väl att det nu ser ut som att Italien (redan klara) och Finland (fem poäng till godo på Armenien och Bosnien-Hercegovina) tar direktplatserna.

För att nå tredjeplatsen behöver Bosnien-Hercegovina ha resultaten på sin sida. Det enda som talar för att det ska kunna gå är väl egentligen den starka spelartruppen i grunden. Samtidigt möter man ett obesegrat Italien som inte bara vunnit åtta raka matcher, utan också gjort minst två mål i åtta raka matcher i EM-kvalet.

Annons:

Italien är klara för EM 2020

Redan nu med två omgångar kvar att spela kan vi konstatera att det italienska landslaget är klara för EM 2020 och att man imponerat stort med sina åtta raka vinster. Efter att ha snubblat ordentligt i kvalet till VM 2018 har man nu fått ordning på det nya landslaget där generationsväxlingen slagit väl ut.

Med det sagt kommer man troligen att vilja avsluta hela det här kvalet på bästa sätt för att det dels rent moraliskt är så man bör agera, men också då man fortfarande är ett ungt landslag som behöver fila på saker. En bortamatch mot Bosnien-Hercegovina är och förblir alltid en tuff uppgift som ställer krav på det egna laget, organisationen och spelsättet.

Det ska sägas att man inför det här mötet saknar Marco Verratti, Leonardo Spinazzola och Domenico Berardi. Alla tre har fått lämna återbud med skador. Det är också oklart exakt hur laget kommer att formeras, men räkna med att man spelar med i stort sett starkaste elva.

Efter att ha missat två raka landskamper är Edin Dzeko tillbaka i truppen och förmodligen startelvan för Bosnien här. Vidare kommer Miralem Pjanic att kunna spela nu. Däremot är det klart att Toni Sunjic inte finns med i truppen på grund av skada.

På det hela taget är Bosnien-Hercegovina ett manstarkt lag som rimligen borde kunna störa tunga lag på hemmaplan, även fall resultaten säger någonting annat. Här tror vi att vi får se en tät, tät match. Men mellan två offensivt mycket starka lag som kommer att våga gå framåt.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, fredag 15/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk linjär tv.
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: