28 april 2019 Manchester United Chelsea Speltips

Speltips inför Chelsea – Southampton 2/1: En favorit att lita på

Upptakten av kalenderåret 2019 är proppad med Premier League-fotboll och en av matcherna spelas mellan Chelsea och Southampton, där vi borde ha en favorit att lita på. Vad blir då vårt speltips?

Annons:

En snabb direkteffekt på tränarbytet – nu tillbaka på ruta ett, eller? Southampton har förlorat dubbla matcher efter varandra, båda på hemmaplan, och det mot West Ham United samt Manchester City. Tuffa motståndare, men det är som bekant lite av kniven mot strupen i varenda fajt – enbart målskillnaden håller dem ovanför det röda tabellområdet.

Det som varit positivt är att ”The Saints” i viss mån fått fart på anfallsspelet; målat i fyra raka matcher. Bakåt i banan är det dock fortsatt svajigt.

I den andra änden av tabellen står Chelsea, nu placerade som fyra och med det primära målet att ta klivet ut i den absolut största fotbollsscenen, Champions League. Man kan med säkerhet slå fast att saker förbättrats under den för spelåret nya tränaren, Maurizio Sarri, även om det fortfarande finns en del att fila på till det bättre.

Under slutet av 2018 har det stundtals funnit mer att önska av spelet, men treorna fortsätter ändock ticka in och det är vad som är av största betydelse. Enda tappet under den senare halvan av december månad, med fem matcher spelade, kom hemma mot Leicester City. 0-1.

Skadeproblemen till trots – vinner

In i analysen ska det bakas in att Chelsea har en del skadebekymmer; Andreas Christensen, Pedro, Callum Hudson-Odoi, Oliver Giroud och Ruben Loftus-Cheek out och Victor Moses samt Cesc Fábregas osäkra.

Men utöver det pekar det mesta på att Chelsea spelar hem hela potten och mest sannolikt relativt enkelt.

Laget värjde undan Crystal Palace i ett hett Londonderby med 1-0 på bortaplan senast och kan ha fått en extra energiinjektion utav det. På hemmaplan, Stamford Bridge, är de alltid extra solida och starka resultat har lösts i flera matcher av den tuffare karaktären.

Southampton fick ett lyft av tränarbytet, men nu kommit ner på jorden. Senast hemma mot Manchester City blev de helt utspelade och att siffrorna stannade vid 1-3 var med en hel del flyt. Andra raka torsken.

Gästerna har nu också Pierre-Emile Högbjerg indisponibel efter att ha fått syna det röda kortet i den matchen. Michael Obafemi är skadad. Ryan Bertrand samt Cédric Soares rejäla frågetecken.

Av Interwetten får vi 1,87 gånger pengarna för Chelsea -1,5 mål (asian handicap) och det tas. Spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, onsdag 2/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.