18 november 2019 Irland Danmark Speltips

Speltips inför Danmark – Gibraltar 15/11: Skarpt läge

Danmark måste ta tre extremt viktiga poäng hemma mot Gibraltar i EM-kvalet sent på fredagskvällen.

Annons:

EM-kvalet är inne i sin mest kritiska fas och i ett par grupper är det obehagligt spännande inför avslutningen. För svensk del är det som bekant skarpt läge när man möter Rumänien borta, men parallellt med att det svenska landslaget spelar är det också dags för Danmark att jaga tre viktiga poäng hemma mot Gibraltar.

Efter sex spelade matcher står laget på tolv inspelade poäng och har därmed andraplatsen i gruppen, på samma poäng som Irland och en poäng före Schweiz. Det ska alltså komma att avgöras här och nu.

Men fördelen för danskarna är att man dels möter gruppens svagaste motstånd, men också att man har en match mindre spelad än Irland. Med största sannolikhet tar man sig alltså upp i gruppledning efter fredagens möte med Gibraltar.

I den allra sista omgången möter Danmark sedan Irland på bortaplan och efter 1-1 på hemmaplan kan vi konstatera att det kommer att vara mötet som avgör allting. En förlust där kan kosta avancemanget eftersom Schweiz (med två matcher kvar) kan ta sig om och Irland då tar sig om på inbördes möten.

Krångligt? Jo. En aning. Men det vi behöver veta inför just den här matchen är att man behöver ta tre poäng här och nu.

Annons:

En formalitet

Som det ser ut nu är det här bara en formalitet för det danska landslaget. En match hemma mot jumbon Gibraltar ska inte vara någonting annat än en seger och tre viktiga poäng. Inte minst med tanke på att man nu möter ett lag med noll poäng och totalt -17 i målskillnad.

Den stora svagheten hos gästerna är deras svaga defensiv. Eller vad sägs om 19 insläppta mål på sex matcher? Då har man ändå spelat mot Georgien och då släppt in hela tre mål på bortaplan. Det är tydligt att man inte pallar trycket.

Senaste gången Danmark tog sig an Gibraltar var i början av september månad – då på bortaplan. Efter en riktigt stark prestation från några av lagets bättre spelare kunde man vinna med hela 6-0. Det är ingen omöjlighet att vi får se någonting liknande den här gången.

Med tanke på det ansträngda läget i gruppen finns det ingen anledning att vila på hanen för Danmark här. Det måste till en seger och gärna med god marginal. Det kommer inte att skada i slutändan. Därför förväntar vi oss en ordentlig dansk anstormning från första sekund.

Danmark göra mål första kvarten spelas till 1,72 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mål första kvarten
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, fredag 15/11
TV:  Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: