Speltips inför Dortmund – Werder Bremen 5/2: Underhållande cuphistoria

Spelbloggare Publicerat: 5 February 2019

Arbetsveckan bjuder på en handfull spännande matcher från DFB Pokal, den tyska cupens tredje runda. Borussia Dortmund och Werder Bremen ska mäta krafterna på Signal Iduna Park, varifrån vi ser framför oss 90 – eller fler – underhållande minuter.

Annons:

16 klubbar ska halveras till åtta som sedermera ska slåss vidare om den näst mest hedervärda av titlar i Tyskland. Här står det mellan ett Dortmund som levererar utsökt fotboll och ett Werder Bremen som på senare tid visat prov på finfin form och i synnerhet offensiv kompetens.

På 20 seriematcher har Borussia Dortmund bara förlorat en och de håller på att skaka hierarkierna i den tyska klubbfotbollen på fullaste allvar. De toppar serien, för närvarande är också stabilt.

Glappet till Borussia M’gladbach, tvåa, och Bayern München, som plockat hem serien sex år efter varandra, är på sju poäng och att behålla kvar platsen på toppen av kullen är huvudprioriteten vid sidan av det stundande Champions League-slutspelet – men utrymme att investera krafterna i det inhemska cupspelet finns också.

Få stopp för Dortmunds framfart ska alltså Werder Bremen, som det blandats en del av under spelåret – och de hittas i mittenskiktet av Bundesliga, tiondeplatsen. Drömmen om Europa är inte helt släckt och en cupskalp, som att skicka ut ett motstånd av denna kaliber, vore att sätta rejäl prägel på säsongen.

Galna statistiken: spelet suttit i tio raka inbördes möten

Offensivt är Dortmund briljanta – 51 mål på 20 seriematcher! – men de kan såras och det visades prov på i 1-1-krysset mot Eintracht Frankfurt senast. Motståndarna skapade en hel del och det borde även Werder Bremen kunna mäkta med.

För Werder Bremen är det också offensiven som utmärker dem i den positiva bemärkelsen. Deras matcher präglas alltid av fart och fläkt. Av de 13 senaste har 12 innehållit mål åt båda håll och hit kommer de med gryende form.

Förutsättningarna för en underhållande fajt är extremt stora denna afton och 1,62 gånger pengarna för att vi får se mål åt båda håll – ett utfall som blivit verklighet i tio inbördes möten i rad – räcker absolut för att vi ska se värde i ett placerat spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:45, tisdag 5/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.