Guingamp, PAOK

Speltips inför Ea Guingamp – Grenoble Foot 26/7: Dags för Ligue 2

Det blir ett givet vinnarspel inför premiären av den franska andradivisionen Ligue 2 där Ea Guingamp tar sig an Grenoble Foot fredagen den 26 juli 2019.

Annons:

Efter ett långt sommaruppehåll är det så äntligen dags för de lite större ligorna runt om i Europa att inledas. I de lite mindre nationerna, likt i Danmark och i Slovenien för att nämna två tydliga exempel, har säsongen redan inletts så här i slutet av juli månad. De kommande veckorna inleds så de lite större ligorna en efter en.

På fredagskvällen är det så dags för den franska ligafotbollen att kliva in i handlingarna. Nu ska sägas att det initialt rör sig om Ligue 2 och att inledningen i Ligue 1 fortsatt är två veckor bort. Det gör å andra sidan inte peppen mindre. Att äntligen få se lite europeisk fotboll igen skadar inte för den allt mer påtagliga abstinensen.

Det möte som kommer att spelas i den första omgången, på den första speldagen, är matchen mellan Ea Guingamp och Grenoble Foot. Det är med andra ord inte det allra mest namnkunniga, spektakulära mötet.

Men i ett rent spelperspektiv finns det ändå en hel del att hämta från den här matchen, med en klar underdog i gästande Grenoble Foot och ett hemmalag som behöver hantera pressen av att inleda säsongen inför sin egen hemmapublik. Ett bra resultat här kan vara ett slags avstamp mot en toppstrid senare den här säsongen.

Ett rakt spel hämtas

Om vi ser till förra säsongen var Grenoble Foot ett lag som harvade omkring någonstans i mitten av tabellen i Ligue 2. Det var i för sig inte mer än tiotalet poäng ner till nedflyttning, men i ärlighetens namn var det aldrig någon större oro. Att det här är ett klassiskt mittenlag i andradivisionen framgår med all önskvärd tydlighet.

Då är verkligheten som bekant en annan för Ea Guingamp, som efter en svag avslutning på säsongen i Ligue 1 tyvärr ramlade ur och tappade sin status som lag i högstaligan. Detta efter en handfull matcher utan vinst på slutet. Två raka förluster i slutet var spiken i kistan och då räckte det inte ens att lagen över strecket, AS Monaco och Toulouse, underpresterade ordentligt på våren. Ea Guingamp slutade sist med 27 inspelade poäng med sju poäng upp till kvalplats. Med totalt 68 insläppta var laget klart sämst rent defensivt i hela ligan.

Med det sagt ska Ea Guingamp vara ett lag som ska ta Ligue 2 med någon form av storm. Det är en klubb med annan erfarenhet än vad som kan väntas av gemene lag i den här serien. Inför sin egen hemmapublik ska laget också vara starka nog att prestera direkt.

Ea Guingamp vinner premiären spelas till 1,86 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ea Guingamp vinner
Odds: 1,86  (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  20:00, fredag 26/7
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.