Speltips inför Espanyol – Real Madrid 27/1: Fokus på målen

Spelbloggare Publicerat: 27 January 2019

Målen hamnar i fokus när Espanyol och Real Madrid drabbar samman i kampen om tre friska pinnar. De senaste årens inbördes möten har varit av tät karaktär. Nu tror vi det blir annorlunda. Helt.

Annons:

Det är i det närmaste omöjligt att få grepp om Real Madrid. Upp och ner. Ner och upp. Gällande såväl prestationer som resultat.

Vilka slutsatser man ska dra samt vartåt det barkar efter två vinsterna – 2-0 över Sevilla i serien samt 4-2 över Girona i cupen – är således svårt att sia. Enkelt kan det slås fast att Real Madrid allt som oftast inte är speciellt betryggande att lämna förtroendes hos som storfavoriter.

Här har dock oddset för den raka tvåan tickat upp i siffror runt 1,80 hos de flesta bookies. Kan det vara av värde, månne?

Espanyol borde nämligen komma som ett passande motstånd. Bortsett från att de lever vidare i Copa del Rey sedan Villarreal skickats ut, finns det försvinnande lite positivt att höja upp. Åtta av de nio senaste seriematcherna är förlorade – ett brutalt facit! – och resan nedåt i Primera División intensifierats i rask takt.

På skadelistan i Espanyol hittas Hernán Pérez, Óscar Duarte, Naldo och David López. Även Adriá Pedrosa riskerar missa matchen. Gästerna kommer till spel utan Gareth Balr, Marco Asensio, Keylor Navas samt Jesús Vallejo.

Defensiva bekymmer

Vi känner att det finns andra spel än den raka tvåan som lockar mer inför matchen och dessa från målmarknaden. Målpartaj att vänta?

Först och främst ska det nämnas att Espanyols skadeproblem främst är på de defensiva positionerna i synnerhet och mittlåset i synnerhet. Mot ett Real Madrid som under veckan fick det att lossna mot Girona – fyra mål framåt och två bakåt – kan det betyda extra stora problem.

Och defensivt ser det heller inte bra ut för Espanyol. Galna mängder mål släpps in och innan 1-1-mötet med Real Betis senast, hade fyra matcher efter varandra innehållit minst tre mål och tre av dem minst fyra.

Real Madrid är sällan att lita på defensivt och det svajade på nytt mot Girona, men då släppte det helt offensivt; fyra fullträffar och ett frejdigt spel. Det borde stärka dem inför vad som komma skall nu.

Det ska nämnas att de inbördes matcherna mellan Espanyol och Real Madrid de senaste åren varit av tillknäppta karaktärer. Annorlunda nu?

Över 2,5 mål i matchen till oddset 1,70 tas hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få en unik bonus: 2 000 + 200 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, söndag 27/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.