5 januari 2020 Liverpool Everton Speltips

Speltips inför Everton – Bournemouth 13/1: Rakt spel

Komna från ett par sämre resultat hoppas Everton få inkassera en färsk trea och det borde de ha toppchans till mot ett svårt skadeskjutet och formsvagt AFC Bournemouth. Favoritspelen lockar starkt.

Annons:

Ett lite småkallt mittenmöte ska utspelas i Premier Leagues första av två söndagsfajter. Everton mot AFC Bournemouth på Goodison Park.

Det handlar om nummer 11 mot nummer 12, där enbart bättre målskillnad håller Everton ovanför sina motståndare. Det finns utrymme att trampa uppåt i tabellen för båda parter och då kanske framförallt för ”The Toffees”, som det facto borde leverera bättre än såhär – om vi tittar till spelarmaterialet.

Gästande Bournemouth har bara dalat, dalat och åter dalat i tabellen under vintern. De inledande tio matcherna lämnade mestadels positiva besked, starka resultat och ett väloljat spel visades prov på – för att sedan ha tappat stilen totalt; två vunna, ett kryss och åtta förluster.

För en vecka trillades också FA-cupen ur när Brighton & Hove Albion stod för motståndet, 1-3 på tavlan, och då hade man ändå fördelen av att spela på hemmaplan. Everton spelade också cupfotboll och vann då, utan att alls imponera, med två mål mot ett över ett Lincoln City huserandes i fjärdedivisionen.

Djup formsvacka för gästerna

Minst fyra spelade skadade. Tre till i riskzonen. Rotation i en redan hårt ansatt backlinje. På de fyra senaste matcherna är – hör och häpna! – 15 mål insläppta. Femton! Hemsk statistik som pekar på de problemen som finns i Bournemouth. De ska hyllas för deras vilja att föra matcher och spela offensivt, men det kommer ofta till ett pris.

Everton har också varit i en liten svacka – ändå ser vi dem som solklara favoriter inför matchen. De har en större kapacitet, är på pappret bättre på de flesta positionerna och har varit långtifrån lika oävna som motståndarna på sistone.

Och det tål att upprepas; Bournemouth har alltså förlorat åtta av deras 11 senaste seriematcher och nu väntar alltså en av årets tuffare uppgifter. Kammar noll? Mest sannolikt.

Den raka ettan köper vi till 1,80 gånger såsen hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton vinner, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 15:15, söndag 13/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.