23 maj 2020 Bayern München Frankfurt Speltips

Speltips inför Hoffenheim – Bayern München 18/1: Favoritspel

Efter (nästan) en månads uppehåll är Bundesliga äntligen tillbaka! Först ut i omstarten är Hoffenheim och ett djupt pressat Bayern München. Platsen är Rhein-Neckar-Arena och från oss blir det ett favoritspel.

Annons:

Sex år av total dominans. Sex raka serietitlar. Flera lyckade äventyr på den europeiska toppscenen. Cuptitlar. Så, vad är det som hänt 2018/19?

Givetvis har de fortfarande, på pappret, det i särklass bästa materialet i Tyskland – men kanske är det så att flera av de normalt främsta stjärnornas absoluta storhetstider är över? Då tänker vi bland andra på Franck Ribéry samt Arjen Robben. Båda två står också som skadade nu.

Faktum är att Bayern hittas bakom serieledande Borussia Dortmund, som helt exploderat, i tabellen och det med sex poäng som skiljer dem åt. Med tanke på hur pass stabila deras antagonister sett ut, kan det bli svårt att hämta in…

Hoffenheim störs också av att ha misslyckats prestera på såväl önskad som väntad nivå. Före uppehållet blev det sex kryss uppradade efter varandra och då är det uppenbart att mark tappats i tabellen, från toppen. Nu hittas de strax nedanför Europaområdet och har siktet på att studsa uppåt på nytt.

Förutom detta misslyckades klubben kapitalt i årets gruppspel av Champions League, där sex matcher summerades i tre kryss och tre förluster. Med det hamnade de på jumboplatsen, bakom Manchester City, Lyon och Shakhtar Donetsk, och får därför inte ens spela Europa League-slutspel.

Värdskapet saknar Lukas Rupp, Ermin Bicakcic, Håvard Nordtveit och mest sannolikt även Kerem Demirbay inför matchen.

Trots allt – raka tvåan köpvärd

Nära på en månad har passerat sedan det senast spelades fotboll i Bundesliga och då är det förstås mycket som är ovisst. Formraden spelar en mindre roll än normalt, som under serielunken. På vissa håll har det justerats på tränarpositionerna. En hel del som spelar in.

Vi känner dock att den helomvändning som Bayern München stod för före uppehållet borde bädda vidare för att hämta in än mer på serieledande Dortmund. Fem raka seriematcher, med endast ett insläppt mål, har landat i fullpottare och nu känner man blodsmak i munnen för mer.

Hoffenheim har visats svåra att handskas med. De förlorade inte på tio matcher före uppehållet, men där de sex senare – flera matcher av, på pappret, enklare karaktär – slutat med oavgjorda utfall. Knappast de bästa beskeden.

Normalt brukar det här vara en tuff bortaresa för Bayern München, som också har skador på nyckelspelare, men vi får så pass stark känsla för dem – i synnerhet nu när varenda tapp kan komma att bli förödande med Dortmunds redan existerande försprång – att oddset 1,65 får räcka för ett placerat spel på den raka tvåan.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Bayern München vinner, rak tvåa
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:30, fredag 18/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.