28 januari 2020 Leeds Millwall Speltips

Speltips inför Leeds – Derby 11/1: Målpartaj i toppmötet?

Championship står på tapeten och det när serieledande – men lite småkrisande – Leeds United tar emot toppkonkurrenten Derby County på Elland Road.

Annons:

På toppen av kullen. I full rulle mot Premier League. Klassiska Leeds United har levererat alldeles fantastiskt väl, men är risken att de håller på att tappa det järngrepp man haft om en av de två direktbiljetterna upp till finrummet?

Faktum är att de förlorat tre matcher efter varandra, varav två i serien, och den andra nu senast i FA-cupen mot Queens Park Rangers. Just det uttåget behöver inte betyda särskilt mycket – fokus är ju, såklart, på toppstriden här i Championship. Att ha förlorat tre matcher efter varandra är däremot oroväckande.

Derby County ställdes mot Premier League-klubben Southampton i samma cupspel förra veckan, på hemmaplan och då slutade matchen 2-2. Returmatch väntar således och de där extramatcherna är sällan önskade, framförallt när så mycket är på spel i serien.

Lite upp och ner, fram och tillbaka, är det runt Derby. Absolut. Men de har sakta men säkert stärkt deras aktier och hittas för närvarande på den sista playoffplatsen som sexa i tabellen. Tätt är det i samma skikt. Räcker man till för att in i det sista slåss om uppflyttningsbiljetterna?

Givet överspel

Det är som upplagt för ett målpartaj här, inte sant?

Sedan en bra tid tillbaka har Leeds haft fundamentala bekymmer med deras försvarsspel. Minst två baljor är insläppta i fem matcher på raken och framåt finns det stor kapacitet. Galna historier flera av dem. På hemmaplan ska tonen försöka sättas: fart på bollen och en offensiv approach.

Förutom ett flertal skador, som de också haft under en period, saknas även den defensiva pjäsen Kalvin Phillips på grund av avstängning. Gästerna har sex spelare på skadelistan.

Även Derby har varit inblandade i flera fantastiskt underhållande matcher under vintern. 2-2-krysset senast mot Southampton var en av dem. Man har mycket udd och mot ett motstånd som svajar rejält kan en hel del åstadkommas.

Håll i hatten! Vi spelar över 2,5 mål till fullt acceptabla 1,78 gånger pengarna. Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 kr bonus + 100 kr gratisspel spel!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 11/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.