Speltips inför Malmö FF – Degerfors 17/2: Går det att ladda om?

Simon Pålsson Publicerat: 17 February 2019

Malmö FF är solklara favoriter inför söndagens cupmöte med Degerfors IF, en match som spelas på Klostergårdens IP på lund. Överdrivna favoriter? Ja.

Annons:

Så sent som för ett par dagar sedan kom ett av världens allra bästa lag på besök till Stadion i Malmö. Ett par dagar senare är verkligheten en helt annan för spelarna hos den skånska storklubben. Nu väntar den första omgången i årets Svenska Cupen-gruppspel och för motståndet står Degerfors. Det må vara ett klassiskt lag, men kittlar det lika mycket som Chelsea? Tveksamt va?

Det som också är värt att notera väldigt tidigt i denna införrapport är det faktum att matchen spelas på Klostergårdens IP i Lund. Detta för att den tilltänkta spelplanen i Malmö – Malmö IP – ännu inte är i speldugligt skick då det väntar en renovering av underlaget där. Det hade gått att spela matchen på den nylagda hybridmattan på Stadion, men den risken vill planskötarna inte ta när gräset är så pass nytt som det är nu.

Klostergårdens IP är en relativt charmig arena, men den ligger lite dumt till i Lund (inte ens i Malmö alltså) och är inte speciellt gynnsam för att skapa bra hemmatryck. Risken är överhängande att det väntar årets absolut sämsta publiksiffra, dåligt hemmastöd och en generellt avslagen stämning kring matchen. Det gör kontrasten mot torsdagens match ännu större. Hur hanterar Malmö FF det?

En grov underskattning

Här känns det som att spelbolagen har gått på övertygelsen att Malmö FF är ett rakt igenom bättre fotbollslag än Degerfors. Det finns såklart mycket som talar för att MFF vinner den här matchen bekvämt, men faktum är att Degerfors för det första inte är ett så dåligt lag. Dessutom bör tankarna redan ligga på torsdagens returmöte på Stamford Bridge.

Uwe Rösler har varit synnerligen tydlig med att det väntar en kraftig rotation i startelvan. Vi hade inte blivit det minsta förvånade om samtliga elva spelare som startade i torsdags inte ens är med i startelvan här. Spelare som Romain Gall, Carlos Strandberg och Eric Larsson är fullkomligt givna i den här startelvan. Det är spelare som ligger nära den ordinarie startelvan och som nu behöver speltid igen. Det är inga dåliga ersättare.

Underlaget är inte det bästa, stämningen är direkt avslagen på Klostergårdens IP, Degerfors vill gärna få med sig ett bra resultat och det är tidigt på säsongen. Det mesta talar för att det här blir lite jämnare än vad spelbolagen tänker sig.

Det kittlar helt klart med Degerfors +2 (asian handicap) till hela 2,50 gånger pengarna hos flera spelbolag – däribland Betfair. Men vi tänker oss ett annat spel trots allt.

Under 3,5 mål spelas till 1,89 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 17/2
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.