26 december 2019 Manchester United Newcastle United Speltips

Speltips inför Manchester United – Burnley 29/1: Favoritspel från Old Trafford

Manchester United ser bara bättre, bättre och bättre under Ole Gunnar Solskjaer och ett mindre slagkraftigt Burnley borde rimligtvis värjas undan av bara farten på Old Trafford. Favoritspelet tas direkt.

Annons:

Efter en och en halv veckas uppehåll från Premier League-fotboll och istället inhemskt cupspel är serielunken tillbaka och tisdagskvällen bjuder på en uppsjö av spännande matcher.

Här är det Manchester United som tar emot Burnley i ett typiskt toppen mot botten-möte på klassiska Old Trafford. Och det är sålunda, såklart, en storfavorit i ”De röda djävlarna” på förhand.

Sedan Ole Gunnar Solskjaer klev in på tränarpositionen istället för den djupt kritiserade José Mourinho, har United spelat åtta matcher och även vunnit alla åtta. Däribland hittas en bortaskalp mot Tottenham Hotspur och nu senast dito mot Arsenal i FA-cupen.

Det stora lyftet innebär nu att Manchester United fått klart känn på de så åtråvärda Champions League-biljetterna – vem kunde se den komma för ett par månader sedan? – och till topp fyra har de enbart en trea som skiljer dem från.

Burnley, som förra året var ett av de största utropstecknen och landade på en Europaplats, kämpar numera för kontraktet i Premier League – och helt som en chock kommer det kanske inte.

Ett stort lyft fick Burnley emellertid från strax före årsskiftet; radade upp fyra vinster och fem förlustfria matcher. De positiva känslorna försvann snabbt i samband med helgens cupmöte borta mot Manchester City där det blev en förnedrande 0-5-torsk. Vartåt barkar det nu?

Minusspel på United

Vi ställer oss starkt tveksamma till att Burnley på så snabb tid kommer klara av att hämta andan från storförlusten häromdagen och att någonting av värde skulle kunna täljas på Old Trafford känns långsökt.

Sedan tränarbytet har Manchester United återigen transformerats till en maktfaktor i den brittiska klubbfotbollen; åtta vunna av åtta möjliga. 3-1-vinsten borta över Arsenal i FA-cupen senast var ännu ett stort styrkebesked. Hur ska ”De röda djävlarna” kunna stoppas?

Gästernas prekära situation på truppfronten får skrällsannolikheten att se ännu mindre ut än den annars redan skulle. Aaron Lennon och Jonathan Walters är skadelistade. Robbie Brady, Johann Gudmundsson, Phil Bradsley samt Matthew Lowton riskerar för den delen också att behöva stå åt sidan.

Bättre och bättre ser det ut i Uniteds trupp. Flera spelare som kommit tillbaka från skadeuppehåll. Nu saknas enbart Marcos Rojo, Marouane Fellaini och eventuellt Chris Smalling.

Hemmaoddsen står överraskande högt – och riskerar att sänkas – varpå vi kliver in på Manchester United -1,5 mål (asian handicap) till fina 1,83x hos Fastbet. Spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester United -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 29/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.