19 januari 2020 Milan Udinese Speltips

Speltips inför Milan – Empoli 22/2: Pånyttfödd offensiv

Kryzysztof Piatek är namnet på mannen som fått det att på allvar lossna för AC Milan och när de tar emot ett tunt Empoli på San Siro borde en ny, färsk trea vara oerhört nära till hands.

Annons:

Anfallskris. En Gonzalo Higuaín som det aldrig lossnade för. Onödiga tapp. Det var verkligheten för AC Milan, som ändå varit uppe och nosat på Champions League-platserna.

Numera är de inte bara där uppe och nosar, nu hittas de också på fjärdeplatsen och är utöver det klara för semifinal i Coppa Italia. Den stora anledningen till detta? Förvärvet av polacken Kryzysztof Piatek, som på allvar håller på att blomma ut till ett världsnamn.

Anfallaren har nu stått för sex mål på fyra starter för klubben och två av dessa kom senast i den så imponerande 3-1-bortavinsten över toppkonkurrenten Atalanta. Precis den typen av spelare som man behövt få in; sylvass i offensivt straffområde och en målskytt att lita på.

Att sätta stopp för Milans framfart kommer det krävas mycket för och Empoli hoppas att de har kapaciteten till det och kanske var 3-0-krossen av Sassuolo senast en indikation på att det faktiskt är möjligt? Å andra sidan hade åtta vinstfria matcher radats upp dessförinnan.

Kvar i det nedersta skiktet av tabellen är Empoli kvar, på platsen ovanför strecket och med en trea ner under detsamma. Fortsatt stor press.

Milan fortsätter briljera

Så, har Empoli vad som krävs för att sätta stopp eller åtminstone bromsa in Milans framfart? Vi tvekar starkt på den saken. Det handlar trots allt om tabellfyran – med mersmak! – mot fjärdejumbon.

Milan har i det stora hela sett riktigt vassa ut sedan strax före årsskiftet och sedan dess förlorat blott en match, mot Juventus i Supercupfinalen och 0-1-förlusten där var knappast ett rättvisande resultat.

Innan den komfortabla 3-1-skalpen mot Atalanta, krossades Cagliari – som är strax ovanför Empoli i tabellen – med 3-0 på San Siro och färskt i minnet finns bland annat en 2-0-vinst över Napoli samt 1-1-kryss borta mot Roma.

Spelet snurrar på närmast friktionsfritt och anfallspjäsen Piatek är stekhet. Bland de hetaste i hela Europa, vill vi till och med sticka ut hakan med. Han kan mycket väl ta en huvudroll även denna afton. Gör mål på i princip vad som helst, ur vilka vinklar som helst. Med fötterna eller pannan.

För närvarande har vi, som ni förstått, svårt att se Milan falla mot ett tunt Empoli och favoritspelen innehåller en del värde.

Vi spelar Milan med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två måls marginal – till oddset 2,15 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Milan -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, fredag 22/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.