1 maj 2019 monaco rennes speltips ligue 1

Speltips inför Monaco – Metz 22/1: Favoritfall i cupen?

Thierry Henrys Monaco fortsätter bara tappa, tappa och åter tappa. Komna från en av årets mest förnedrande förluster, tar de nu emot Metz, huserande i andradivisionen, på Stade Louis II som en favorit i stor fara.

Annons:

Vi talar om en klubb som under spelåret medverkat i Champions League-gruppspelet och som 2016/17 faktiskt kammade hem hela Ligue 1 före det Paris Saint-Germain som annars dominerat och fortsatt dominerar fransk klubbfotboll med järnhand. Monaco, alltså.

Och vad är det som hänt med klubben nu? Att peka på enskilda punkter blir helt missvisande. Står fel till på nästan alla fronter och en av de med ytterst ansvar är nämnda tränaren Thierry Henry. Laget hittas för närvarande som nästjumbo i serien och är således i den stora riskzonen att trilla nedåt i seriesystemet.

Spelare för spelare finns det oerhört mycket kvalitet i Monaco och häromveckan hämtades en stjärnpjäs som Cesc Fabregas till klubben. Ett av bekymren har varit den så proppfyllda skadelistan.

Desto bättre ställt är det i Metz, som under fjolåret åkte ur förstadivisionen och nu är på jakt efter en plats tillbaka dit. Utsikterna är mycket positiva! Seriens förstaplats innehas och till nedanför de två direktbiljetterna uppåt har de ett avstånd om nio på pinnar – och det ska väl inte kunna tappas in?

Monaco med fokus på annat

Det är fullskaligt kaos i Monaco och nu är de komna från en av årets absolut värsta insatser – en 1-5-förlust hemma mot Strasbourg. Där blev också försvarspjäsen Naldo utvisad i sin andra match för klubben.

När kontraktet i förstadivisionen är i fara – hur mycket är Monaco villiga att offra för att snurra vidare i cupkarusellen? Sannolikt relativt lite. Kan roteras en hel del, i en trupp som redan är svårt skadeskjuten.

Metz har utrymmet att investera en del kraft i cupen i och med deras betydande försprång i andradivisionen. Det må ha blivit en uddamålsförlust mot toppkonkurrenten Clermont och det kanske kan oroa lite, men mot ett Monaco som tappat exakt allt och som har blicken på annat håll kan en skräll mycket väl vara att vänta.

Gästerna spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 fast med bättre odds – till 1,90 x insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Speedybet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Metz +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 21:00, tisdag 22/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.