Speltips inför Norwich – Birmingham 18/1: Finfint målspel

Spelbloggare Publicerat: 16 January 2019

Jakten på uppflyttningsbiljetterna till Premier League fortsätter för både Norwich City och Birmingham City och när de möter varandra på Carrow Road hämtas ett målspeltips på ena sidan ut.

Annons:

Spänningen är olidlig i toppen av Championship med en handfull klubbar som sida vid sida slåss om de åtråvärda direktuppflyttningsbiljetterna eller playoffplatserna.

Norwich känner av pressen när de spelat fem raka matcher utan att vinna, varav fyra i Championship, tre kryss och en förlust, och har till följd av detta petats ner till tredjeplatsen i tabellen. De har emellertid alla chanser i världen att ställa saker till rätta, då tvåan Sheffield United enbart är före dem på bättre målskillnad.

Men om treorna inte börjar ticka in på kontot är risken att raset fortsätter. Konkurrensen är stenhård, inte minst om de två topplatserna. Leeds United är allt som oftast urstarka, Sheffield United i toppform och underifrån finns bland andra ett kapabelt West Bromwich Albion.

Birmingham nu kontra förra året är två vitt skilda maktfaktorer. Då var de nära att åka ner ännu ett hack i seriesystemet – nu är de och nosar på playoffplatserna mot Premier League. Kollektivt har de hållit ihop det väl och spets finns i exempelvis, framförallt, det enorma utropstecknet i Che Adams; 13 mål på 27 matcher, varav 24 från start.

Minst tre mål framåt i fem raka hemmamatcher

En svacka må de ha kommit in i, Norwich. Känslan är emellertid att den nödvändigtvis inte behöver bli djupare och ser vi på bortamötet mot toppkonkurrenten WBA senast fanns det mycket positivt att hämta ut. Efter en sen kvitteringsbalja – 1-1.

Även under denna mindre dipp och en tid tillbaka utöver det, har det varit fart och fläkt runt Norwich på Carrow Road – i såväl positiv som negativ bemärkelse. Offensivt har de briljerat och minst tre baljor är gjorda i fem matcher efter varandra.

Birmingham borde komma som en någorlunda passande motståndare, i och med att de också tappat viss framfart. Fyra raka utan vinst och senast en 1-2-förlust när tabellfemman Middlesbrough kom på besök.

Förutom skadorna på Nélson Oliveira, Matthew Jarvis, Louis Thompson och Marco Stiepermann är försvarspjöäsen Grant Hanley avstängd för Norwich del. Det borde ändå direkt inte påverka förutsättningarna för vårt speltips eftersom det är fokus på offensiven. Gästerna har David Davis, Marc Roberts samt Isaac Vassell out.

Norwich över 1,5 mål spelas till finfina 1,95 x såsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Norwich över 1,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 20:45, fredag 18/1
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.