Speltips inför Preston – Derby 1/2: Vagt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 31 January 2019

Den klassiska fredagsbataljen från Championship får Preston North End och Derby County äran att avverka. Matchen har analyserats på djupet och slutsatsen är att hemmafavoritskapet kommit att bli snäppet stort.

Annons:

Formstarkt möter formstarkt, mitten mot toppen och det finns potential för en underhållande match på Deepdale Stadium. Avsparkstiden är satt till 20:45 och matchen visas i svensk media på TV3 Sport, Viaplay och Viafree. Poppa popcornen och bädda ner er i soffan!

Preston North End har återfunnit formen på fullt allvar – kommer från komfortabla bortavinster över Queens Park Rangers samt Stoke City och innan dess ett kryss hemma mot Swansea – men ett par ödesdigra svackor under säsongen har satt djupa spår och det kommer ”bara” bli en plats i det ömsom bekväma och ömsom hopplösa mittenskiktet av Championship.

Desto mer hoppfullt är det i Derby County, som har siktet inställt på i första hand en playoffbiljett och därefter som en av fyra klubbar tampas om en Premier League-biljett. Konkurrenten är dock stenhård med flera kompetenta konkurrenter hack i häl. Topp två är närmast utom räckhåll.

Mer specifikt: Derby står nu på plats nummer sex, den sista som leder till playoff, och har två pinnar ner till död mark. Observera att flera av huvudutmanarna spelat en match mer och att den här matchen skulle kunna betyda ett litet ryck.

Derby – större chans än oddsen antyder

Championship är en tuff och tajt serie – en sådan där så kallade enkla matcher sällan existerar. Som sådant är fallet även nu. Här skulle det kunna sluta lite hur som helst. Gälla som knappa favoriter ska Preston North End i egenskap av hemmalag, menar vi bestämt.

Men det där favoritskapet ska betraktas som klart mindre än vad oddsen indikerar på när den raka ettan står i 2,35 x insatsen som bäst. Anmärk att spelet är skrivet och publicerat under torsdagseftermiddagen och att odds är en färskvara.

Preston må ha vänt på skutan och vunnit två svåra matcher i storartad stil, men minnet från den vinstfria sviten om sex matcher dessförinnan finns kvar och ännu kan det vara naivt att slå på den stora trumman.

I samma veva har också ett vrålhungrigt Derby County stått för flera lovande insatser. Straff- och cupvinsten, dessutom på bortaplan, över Premier League-huserande Southampton har följts upp av nya segrar över Reading samt Accrington Stanley.

+0,25 mål (asian handicap) på Derby County till oddset 1,88 är en position vi med glädje tar.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Derby +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, fredag 1/2
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.