15 januari 2020 Milan SPAL Speltips

Speltips inför Roma – Milan 3/2: Efter mardrömmen – hur reagerar Roma?

Stadio Olimpico är platsen och de medverkande ett extremt omskakat AS Roma samt formstarka AC Milan. Som bäddat för ett skrällspel, va?

Annons:

Rekordsiffrorna 1-7. Roma maldes ner av Fiorentina i veckans Coppa Italia-kvartsfinal mot Fiorentina och udden, kritiken, är riktad åt alla håll och kanter. En av de, som med viss rätt, fick mest sådant var svenskkeepern Robin Olsen som knappt förmådde att rädda ett enda skott under matchen.

Hur ska Roma klara av att hämta andan från den smällen på så pass kort tid? Matchen innan var i viss mån av liknande karaktär, om än inte alls lika illa, där 3-0 i halvtid tappades till 3-3 mot Atalanta och det hade kunnat sluta ännu värre i och med att motståndarna bland annat missade en straffspark.

Och det är ännu en tuff match som står för dörren – ett Milan som hittat formen och faktiskt även hittas ovanför Roma i tabellen, som fyra kontra femma med pinnens skillnad dem emellan. Matchen är, liksom alla toppmatcher, av huvudkaraktär när Champions League-platserna hittas i potten.

Medan veckans cupmatch var ett praktfiasko – räcker det ens för att beskriva förfallet? – stod Milan för en suverän insats mot Napoli. 2-0 och vidare till semifinal. En enorm titelchans, inte minst nu när dominanten Juventus är ute ur diskussionen.

Milan i form – bättre chans än oddsen antyder

Polacken och nyförvärvet Krzysztof Piatek stod för båda Milans fullträffar mot Napoli och är utan tvekan förtjänt av en startplats mot Roma. Han har all potential att sätta extra spets på anfallsspelet och kan bli en huvudkaraktär här också.

Just det, att få fart på offensiven, är den sista pusselbiten för Milan. Formen är stark och av de fem senaste matcherna, varav en i 120 minuter, har endast ett mål släppts in och det var i Supercupfinalen mot Juventus. Dubbla nollor mot Napoli hittas exempelvis i matchraden.

Att de då inte ses med större chans mot ett Roma, med tio insläppta mål på de tre senaste halvlekarna, som rentav blöder förvånar oss. Visst, spelare som Lucas Biglia och Cristián Zapata saknas fortfarande – men de har trots allt lyckats väl utan dem.

Värre är det för Roma som förutom skadorna på Cengiz Ünder, Diego Perotti och Juan Jesus har Bryan Cristane samt Steven Nzonzi avstängda.

Milan spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till 1,74x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Milan +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, söndag 3/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.