Speltips inför Southampton – Derby 16/1: Härligt engelskt cupmöte

Simon Pålsson Publicerat: 16 January 2019

Det får bli ett målspel inför returmötet mellan Southampton och Derby County i anrika FA-cupen. Blir det en skräll för Frank Lampard här?

Annons:

Det finns fortfarande ett väldigt stort värde i den anrika FA-cupen och även fall känslan är att många av de allra största klubbarna prioriterar bort turneringen något finns det alltså cupdrömmar runt om i hela England dessa dagar.

Nu lever drömmen för Derby County i mötet med Southampton från Premier League. Detta efter att laget klarat 2-2 på hemmaplan i det första mötet och tvingat det hela till att bli ett dubbelmöte med retur i Southampton. Det kan bli en tuff utmaning.

Det här är två lag som båda har viktiga matcher framför sig i ligaspelet och som hade mått bra av att kunna kanalisera all sin energi till den fronten. Men nu tvingas de alltså spela en match till och väl där litar vi på att båda verkligen vill gå för vinsten. Konstigt vore väl annars.

Spel på målmarknaden

Det som oroar en hel del för hemmalaget är det faktum att många nyckelspelare befinner sig på skadelistan. Huruvida det här är spelare som hade spelat den här matchen – det väntar trots allt många viktiga matcher i Premier League vad det lider – är desto mer oklart. Men Pierre-Emile Höjberg, Charlie Austin och Yan Valery är alla avstängda.

Det är dessutom flera spelare som alltså inte kan medverka på grund av skador, däribland Michael Obefemi. Ryan Bertrand, Mario Lemina och Danny Ings står alla uppsatta som osäkra kort. Maya Yoshida spelar nu asiatiska mästerskapen och finns inte tillgänglig.

Efter en stark insats på hemmaplan har Derby County förhoppningaro m att skrälla, men Frank Lampard kommer att behöva trolla en del med sitt lag efter ett par tunga tapp. Harry Wilson och Scott Malone hoppas kunna spela, men frågan är om managern verkligen tar risken med spelarna med tanke på vad som komma skall i Championship? Sedan tidigare är Ikechi Anya, Mason Bennett, Curtis Davies och Craig Forsyth på skadelistan.

Det blev alltså 2-2 i det första mötet sedan Derby County vaknat till liv i den andra halvleken. Nu måste bortalaget gå framåt och det avgörande läget som väntar gör att det är skarpt läge för båda. Det borde tala för en chansrik historia.

Båda lagen göra mål spelas till 1,87 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – känn på den nya bonusen!

Annons:

Speltips:

Speltips:
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  20:45, onsdag 16/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.