Speltips Newcastle Southampton 20 april 2019

Speltips inför Tottenham – Newcastle 2/2: Räkna inte bort underdogen

Det var en mindre imponerande utförd match. Den vändes inte fören under slutminuterna. Men Tottenham var tillbaka på vinnarspåret senast. Vi ställer oss dock ytterst tveksamma till att de, som storfavoriter, kommer lyckas mot ett Newcastle United som kommer från årets insats.  

Annons:

Nödsignalerna var höjda – också från oss – efter de dubbla cupdebaclen för Tottenham och ännu det var nära att bli ett nytt fiasko i veckans match mot Watford. Men 0-1 blev till 1-1 i den 80:e minuten och 2-1 i den 87:e och det betyder lite, lite andrum inför vad som komma skall härnäst.

Trean innebär att seriens tredjeplats befästs ytterligare och att man nu flåsar tvåan Manchester City i nacken efter att de, mästarna, stått för ett brakfiasko och förlorat med 1-2 borta mot just Newcastle United.

Det var en match som för Newcastles del måste tituleras som spelårets i särklass bästa. Extra imponerande var det, mot ett sådant motstånd, komma tillbaka och vända sedan 0-1-uppförsbacken bara sekunder in i matchen. Salomon Rondón smällde in kvitteringsbaljan Matt Ritchie satte vad som blev spiken i kistan från straffpunkten tio minuter från slutet.

Plusspel på Newcastle

Den absoluta botten har för tillfället lämnats och efter två raka vinster, den där mot City och den andra med stabila 3-0 över Cardiff City, har de nu fem pinnhål ner till seriens bottentrio. Andrum.

Däremellan hittas en 0-2-förlust mot Watford i FA-cupen – men cupspelet var uppenbart nedprioriterat och att dra för stora slutsatser av den matchen blir missvisande. Formen är till punkt och pricka hittad och då ska Newcastle knappast räknas bort.

Vad som skiljt Newcastle från merparten av seriens bottenskikt, är att de sällan faller handplatt och har en defensiv stabilitet. Flera matcher mot toppmotstånd de stått väl upp i – även när det inte räckt ända fram.

Tottenham saknar fortfarande Harry Kane och Dele Alli. Att Son Heung-Min, också målskytt senast, kommit tillbaka från sitt landslagsuppdrag för Sydkorea lindrar situationen något, men det är mer eller mindre bara en parantes i relation till de avbräcken som avtrubbar ”Spurs” så oerhört.

+1,5 mål (asian handicap) på Newcastle finns till 1,70 x insatsen hos LeoVegas – fullt acceptabelt betalt – och det blir vårt speltips inför matchen. Spelet sitter om de vinner, spelar oavgjort eller förlorar med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få en unik bonus: 2 000 kr + 200 kr gratisspel!

Annons:

Speltips:

Speltips: Newcastle +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 13:30, lördag 2/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.