15 juni 2020 Levante Sevilla Speltips

Speltips inför Villarreal – Sevilla 17/2: Fel favorit

Det är botten mot toppen i spanska Primera División – praktfiaskot Villarreal och Sevilla. Trots lite halvdan form samt ett halvdant bortaspel hos de senare nämnda, visst ska de betraktas som klara favoriter?

Annons:

Storyn om Villarreal kan ni väl redan nu? Från att i princip alltid vara uppe och nosa på toppen och spela Europafotboll – till att nu, spelåret 2018/19, hittas näst sist och riskera åka ur finrummet.

Av 23 spelade seriematcher är så få som tre vunna och den samlade skörden är på 20 pinnhål, med fyra till ovanför strecket. Tiden sinar och situationen blir alltmer desperat. När – om – ska det vända? Det ska finnas så mycket mer att hämta ur det här spelarmaterialet, men de får helt enkelt inte ihop det.

Vad som är intressant med det hela är att de trots detta kunnat leverera i ute på den europeiska scenen, Europa League. Första slutspelsmötet av två mot Sporting CP, på bortaplan, vann de i veckan med ett mål mot noll efter att Alfonso Pedraza spräckt nollan redan i den tredje matchminuten.

Sevilla spelade också Europafotboll i veckan och stod för en praktinsats och vann med 1-0 borta över den italienska storklubben Lazio. Detta satt extra bra på sin plats efter tre mindre lyckade insatser efter varandra; ett knappt kryss mot Eibar och förluster mot Celta Vigo samt Barcelona.

Här i Primera División är huvudspåret att säkra den Champions League-plats som nu innehas, som fyra. Främst Getafe och Deportivo Alavés jagar dock hack i häl…

Fördel Sevilla

Varken på hemma- eller bortaplan får Villarreal det att lossna och även om potentialen är bra mycket större än vad som visats, får man bedöma utifrån vad som presterats över tid. Veckans Europamatch var ett stort kliv framåt, men faktum kvarstår att 11 seriematcher utan vinst radats upp.

Då kan vi se det som missvisande att Villarreal, mot ett toppmotstånd som Sevilla, värderas som favoriter.

Även Sevilla visade framfötterna i veckan när de vann borta över Lazio och hoppas få en vitamininjektion av det – för att kunna stärka aktierna i toppen av serien. Formen var heller inte särskilt djup och större anledning oro finns inte.

Gästerna har Nolito skadad, Éver Banega avstängd och trion bestående av Maxime Gonalons, Joris Gnagnon samt Aleix Vidal osäkra. Villarreal har enbart Bruno Soriano out.

Fel favorit? Tveklöst!

Spelet blir Sevilla +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till strax över dubbla insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sevilla +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, söndag 17/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.