Stryktipset v. 7 16/2: Vårt system, tips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 16 February 2019

ANNONS.

Stryktipset rullar vidare med en något knivig rad. Premier League har spelledigt vilket gör att FA-cupen får agera lok med två matcher samtidigt som kupongen fylls på med fighter från The Championship och League One. Då är det extra viktigt med en tanke bakom raden där gamla svensklag som Coventry och Charlton är i farten. Här är analysen för 13 rätt!

Spelstopp: 15.59

Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

1. Newport County – Manchester City 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Skrällgänget Newport County har tagit sig ända till åttondelsfinal i FA-cupen efter att bland annat slagit ut Middlesbrough i senaste rundan. Längre än så bär det dock inte för walesarna, som till vardags återfinns i League Two, då lotten gav dem Manchester City. Såklart övermäktigt motstånd, speciellt då Pep Guardiola och hans lag har som vana att satsa fullt ut på samtliga turneringar de ställer upp i. City visade som bekant klassen när Chelsea mosades med 6-0 och mot Burton, som befinner sig på ungefär samma nivå som Newport, blev det ren slakt och nästan tvåsiffrigt (9-0). De ljusblå kan ställa över både tre och fyra man och vinna utan större bekymmer. Tvåan spikas oavsett procent.

2. AFC Wimbledon – Millwall 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Över till London där det står ett huvudstadsderby på menyn. Andra cupderbyt i rad för Wimbledon som senast, något överraskande, såg till att West Ham fortsättningsvis får koncentrera sig på ligaspelet. Millwall ville inte vara sämre och slog ut Everton. I ligalunken har det dock varit kämpigt för de bägge lagen och AFC är faktiskt jumbo i League One medan Millwall bara har tre pinnar till godo på strecket i The Championship. Trots prekära tabellpositioner ser det dock ut att bli fullt fokus cupen och bägge lag mönstrar förmodligen starkaste manskapet. Då är det fördel Millwall som i nuläget är en relativt fin spik strax under 50 procent!

3. Preston – Nottingham 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Det var allt FA-cupen hade att erbjuda och vi riktar istället blickarna mot The Championship där två lag med sikte på playoff gör upp. Preston har ångan uppe efter bland annat fina 3-1 hemma mot dåvarande serieledarna Norwich i onsdags vilket var lagets fjärde seger på de fem senaste. Även Nottingham stod för en fin insats under veckan då laget sånär fick med sig alla poäng borta på The Hawthorns mot West Brom. Det var dock lagets första pinne på bortagräs sedan Boxing Day och laget har inte vunnit på resande fot sedan november. Svårt att se ett stort trendbrott mot formstarka Preston. 1X känns tryggt.

4. Sheffield United – Reading 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Andra raka hemmamatchen för United som i veckan vann toppmötet mot Middlesbrough med 1-0. Detta efter att Richard Stearman passande nog styrt in matchens enda kasse med huvudet i mitten av den andra halvleken. Endast två pinnar skiljer nu upp till Norwich på andraplatsen när nedflyttningshotade Reading är nästa gäst till rakning på Bramall Lane. Gästerna är dock obesegrade i fyra raka matcher och kan mycket väl kriga till sig en poäng. Stålstadsjätten är favorit, men krysset rensar något oerhört. 1X!

5. Bolton – Norwich 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Likt Reading börjar även Bolton vädra lite morgonluft i botten av tabellen. I veckan togs tre blytunga poäng borta mot Birmingham efter att Everton-adepten Callum Connelly gjort matchens enda mål. Nytt tufft motstånd nu när Norwich vill återta serieledningen efter veckans förlust med 1-3. Teemu Pukki stod föga förvånande för kanariefåglarnas mål och finnen har nu pytsat in hela 21 bollar vilket ger en andraplats i skytteligan. Något att bita i för Boltons försvar. Gästerna tecknas först.

6. Ipswich – Stoke X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Över till Portman Road där två lag med besvärliga säsonger gör upp. Bägge fick nöja sig med varsin poäng i veckoomgången även om 1-1 mot Derby får anses vara ett bra resultat för jumbon Ipswich. Stoke är fortsatt ett riktigt sorgebarn och trots ligans kanske bästa trupp med spelare som Joe Allen, Bojan Krkic, Ryan Shawcross och Saido Berahino är hoppet om uppflyttning borta sedan länge. Ett bortalag som redan tagit semester och ett hemmalag som helt enkelt inte räcker till bäddar knappast för en sprakande tillställning, men jämnt lär det bli. Börja med krysset på Portman Road!

7. Barnsley – Wycombe 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Vi gräver djupare i seriesystemet och hämtar resterande sju matcher från League One. Något som kanske inte ger så många tittarfavoriter, men en desto mer intressant tipsrad. Barnsley, som degraderades från The Championship i fjol, är först ut när återtåget fortsätter. Värdarna återfinns på andraplats, mycket tack vare ett urstarkt hemmafacit där värdarna är obesegrade i ligan under säsongen och har 11-2 i målskillnad de fem senaste matcherna. Wycombe har i sin tur tio pinnar till playoff och befinner sig i något av ett ingenmansland där senaste matchen förlorades med klara 0-3. Poängen stannar hos Barnsley!

8. Charlton – Blackpool 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Gamla svenskklubben Charlton gör efter playoff-förlusten mot Shrewsbury förra året sin tredje raka säsong i League one. Laget hänger dock inte läpp över det utan parkerar på femteplats vilket gör att mycket talar för ”slutspel” även i vår. Likt Barnsley ovan är det mycket tack vare den fina hemmaformen. Värdarna är obesegrade på The Valley sedan oktober. Blackpool jagar uppflyttning även de men ligger alltjämt sex poäng bakom Doncaster på sjätteplats. Gästerna är ingen slagpåse, men med tanke på Charltons hemmafacit lockar ettan stort till under 50 procent. Värdespik!

9. Fleetwood – Luton 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Nykomlingarna Luton har gått från klarhet till klarhet under säsongen. Laget leder League One med sex poäng och trots att succétränaren Nathan Jones lämnade klubben för Stoke i januari fortsätter man att piska in resultat. Nye tränaren Mick Hartford har tagit fem av fem trepoängare sen tillträdet och mycket talar för att raketklubben, som avancerat två divisioner på fem år, spelar Championship-fotboll i höst. Mot Fleetwood blir det dock ingen lätt match. Värdarna jagar playoff och med åtta poäng upp till sjätteplatsen är det bara seger som gäller. Utgångspunkt till höger, men det är inte fel att gardera med krysset.

10. Coventry – Walsall 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ytterligare ett klassiskt svensklag i farten när Magnus Hedmans gamla Coventry möter Walsall. De himmelsblå värdarna, som faktiskt är nykomlingar, har gjort en klart godkänd säsong och ligger tryggt i tabellens mittskikt. Annat läge för gästerna som efter ett par dåliga veckor och fyra raka torsk nu kämpar för sitt liv i botten av tabellen. Här bör det dock kunna bli ett efterlängtat trendbrott. Lagens två senaste inbördes möten har slutat i Walsalls favör och när motivationen tryter något i hemmalaget finns alla möjligheter för gästerna. Tvåan lockar till fin procent!

11. Gillingham – Scunthorpe 2

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Ingångsvärdena är ungefär samma här som i match 11. Botten mot mitten alltså där Gillingham är laget som krigar för att hålla huvudet över vattnet. Scunthorpe var dock länge indragna i bottenstriden även de, där sju raka torsk gjorde att laget faktiskt befann sig under strecket så sent som för åtta omgångar sedan. Sedan dess har 19 av 24 möjliga poäng spelats hem vilket gör att faran är över för denna gång. Gillingham kan inte alls matcha bortalagets form, men bör kunna gneta till sig en poäng på ren vilja. X2!

12. Bradford – Plymouth 1

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Nästa anhalt är Bradford i västra Yorkshire som inför omgång 33 befinner sig i ett prekärt tabelläge. I egenskap av nästjumbo är laget i stort poängbehov när Plymouth besöker Valley Parade där värdarna har fem segrar senaste sju matcherna. Gästerna är dock inte mycket bättre och har bara fem poäng tillgodo på Bradford. Tajt match att vänta således där hemmaplan är en stor fördel samtidigt som Plymouth inte kan räknas bort med skyttekungen Freddie Ladapo i laget. Ettan först men gardera gärna!

13. Oxford – Peterborough X

Se hur svenska folket tippat denna match här.

Universitetsstaden Oxford är sist ut på kupongen när stadens lag kämpar vidare i kampen mot nedflyttning. Efter fem förlustfria matcher återfinns laget nu på rätt sida strecket, och även om det endast är tack vare målskillnad tyder formen på stark moral. Peterborough befinner sig i andra ändan av tabellen, men här sviktar istället formen med svaga två poäng på de fem senaste vilket gör att laget tappat sin playoff-plats. Någon gång ska det dock vända och gästerna är ett bättre lag än Oxford. Utgå från krysset, men den som har råd kan med fördel pynta på med samtliga tecken på kupongens sista match!

Spiken! – Manchester City

Det är inte mycket att orda om när Pep Guardiolas superbygge kommer till stan. De ljusblå gjorde processen kort med Chelsea och då är såklart lilla Newport ingen match.

Skrällen! – Walsall

Walsall kämpar för sitt liv i botten av League One medan Coventry bekvämt skvalpar runt i tabellens mittskikt. Motivation och det faktum att Walsall har ganska lätt för hemmalaget med två raka inbördes segrar gör att tvåan till cirka 20 procent måste synas!

64 rader

1. Newport C – Man City 2
2. Wimbledon – Millwall 2
3. Preston – Nottingham 1x
4. Sheffield U – Reading 1x
5. Bolton – Norwich 2
6. Ipswich – Stoke x
7. Barnsley – Wycombe 1
8. Charlton – Blackpool 1
9. Fleetwood – Luton 2
10. Coventry – Walsall x2
11. Gillingham – Scunth. x2
12. Bradford – Plymouth 1x
13. Oxford – Peterborough 1x

864 rader

1. Newport C – Man City 2
2. Wimbledon – Millwall 2
3. Preston – Nottingham 1x
4. Sheffield U – Reading 1x
5. Bolton – Norwich x2
6. Ipswich – Stoke x
7. Barnsley – Wycombe 1
8. Charlton – Blackpool 1
9. Fleetwood – Luton x2
10. Coventry – Walsall 1×2
11. Gillingham – Scunth. x2
12. Bradford – Plymouth 1×2
13. Oxford – Peterborough 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Ta rygg på systemet hos Svenska Spel genom denna länk.

Så fungerar Stryktipset!

Klicka här för att reda ut alla begrepp och läsa hur Stryktipset fungerar.