Speltips Varberg Falkenberg 29 juni 2020

Speltips inför Varberg – IK Frej 9/8: Skarpt läge i toppen

Det blir ett skrällspel inför fredagens enda möte i Superettan mellan serieledarna Varbergs Bois och bottenlaget IK Frej. Mötet spelas den 9 augusti 2019.

Annons:

Det är åter dags för en fredag som går i tecknen av Superettan. Den här veckans match är mellan serieledande Varbergs Bois och bottenlaget IK Frej, en match som sett till tabellen borde ha en klar favorit till att avgå med vinsten och de tre poängen.

Om vi studerar den oddsvärdering som spelbolagen verkar ha landat i relativt unisont är det också precis så man ska tolka favoritskapet inför matchen. Varbergs Bois är ett bättre fotbollslag – det visar inte minst tabellen – och de bör vinna. Det är vad spelbolagen och oddsen säger.

I våra ögon är det här möjligen att göra det lite väl enkelt för sig.

Efter en galen inledning på säsongen har formen mattats av betänkligt för västkustslaget, som tappat sin stora serieledning till att inom kort kunna bli förbisprungna av bland annat Mjällby AIF. Det är inte vidare förtroendeingivande.

Dessutom står laget på tre (!) raka förluster – det har varit matcher såväl hemma som borta – vilket tyder på att allting inte står rätt till inom laget.
Annons:


En alldeles för stor favorit

Pablo Pinones-Arce och Janne Mian har nu tagit klivet över från Hammarby till att i formatet av en duo leda IK Frej. Det har länge funnits ett samarbete mellan klubbarna – om än inte helt uttalat – varpå flytten inte var särskilt förvånande. Det återstår att se om det här är tänkt att bli någon slags permanent lösning, men duon Pablo Pinones-Arce och Janne Mian ska leda laget resten av säsongen för att försöka rädda IK Frej från botten. För Hammarby är det såklart optimalt att kunna låna ut unga spelare till laget för att stärka deras form och ge dem speltid på relativt hög nivå, vilket Superettan ändå får betecknas som.

Som ett led i den satsningen är det intressant att ytterligare två spelare har anslutit från Hammarby nyligen. Det rör sig om ytterbacken Jean Carlos de Brito och Albin Mörfelt. Det återstår att se om dessa kan höja laget. Däremot är Melvin Fritzhell inte längre med i lagets trupp.

Men trots alla dessa oklarheter tror vi att rockaderna på senare tid snarare varit till lagets fördel. Det finns en välkänd effekt av att få in nya röster i omklädningsrummet och mot ett formsvagt Varberg, som alltså har tre raka förluster, är det guldläge att skrälla.

X2 spelas därför till fina 2,40 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: X2
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, fredag 9/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.