Topptipset Tips idag

Topptipset 13/11: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Det är ett minst sagt varierat Topptips vi sätter tänderna i denna onsdag. Fyra kvalmatcher till Afrikanska Mästerskapen ska analyseras där Sudan mot Sao Tomé & Príncipe kan vara den minst heta matchen på länge. Därefter följer tre matcher från Brasilien innan kupongen avgörs under torsdagen med Turkiets kvalfajt mot Island. Notera att det finns flera stora favoriter på kupongen som samtliga lär hålla för trycket. Skruva därför ner systemstorleken och öka radinsatsen.

Spelstopp: 19:59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Burkina Faso – Uganda 1

Uganda imponerade i somras när de spelade senaste upplagan av Afrikanska Mästerskapen. Då slutade de tvåa i sin grupp och åkte sedan ut i åttondelsfinal med knappa 0-1 mot Senegal. Här får de ändå slå ur underläge. Burkina Faso var inte med i sommarens mästerskap, men är högre rankade av FIFA på världsrankingen. I truppen finns spelare som Kaboré från Dynamo Moskva och Traoré från Lyon. I Ouagadougou får värdarna gälla som klara favoriter och till streck under 60 procent är ettan en jättebra utgång.

2. Senegal – Kongo 1

I match 2 hittas en superfavorit. Det är nämligen inte DR Kongo som Senegal ska ställas mot utan Republiken Kongo som är betydligt mindre och en mycket svagare fotbollsnation. Truppen skrämmer verkligen inte, gästerna rankas som Afrikas 20:e bästa nation. Senegal rankas som den allra bästa och det är lätt att förstå varför vid en titt på deras lag. Mané, Sarr, Gana Gueye, Kouyaté och Koulibaly är bara ett par av stjärnorna. På hemmaplan kommer Senegal inte tappa några poäng här. Ettan är helt given.

3. Angola – Gambia 1

Gambia är rankade som en av de allra sämsta fotbollsnationerna i Afrika. De var till och med tvungna att förkvala för att komma till detta gruppspel. Då slog de ut lilla Djibouti väldigt knappt i ett dubbelmöte. På FIFA:s ranking är de 166:a, en placering före Nepal, och det som sticker ut mest i truppen är att två spelare från Mjällby, Mbye och Jobe, finns med. Angola deltog faktiskt i sommarens mästerskap och gjorde där bra ifrån sig, även om det blev uttåg efter gruppspelet. Bland annat spelade de oavgjort mot stornationen Tunisien. Flera spelare från den portugisiska ligan finns representerade i truppen där veteranen Mateus Galiano är värd ett extra omnämnande. Värdarna ser ut att bli ruskigt lågt streckade jämfört med de 70 procent de borde vara uppe och snudda på. Med det värdet måste ettan spikas.

4. Sudan – Sao Tomé & Príncipe 1

Så var vi då framme vid kupongens kanske minst heta tillställning. Den lilla ö-nationen Sao Tomé & Príncipe hade tolv förluster i rad när de ställdes mot Mauritius i förkvalet. Vinst i det dubbelmötet gör att de nu går in i ett sällsynt kvalspel mot Afrikanska Mästerskapen. De gör det med spelare från lag som engelska Needham Market och franska Gobelins. Sudans trupp består till störst del av spelare från den inhemska ligan och värdarna är inget superlag de heller. Här är det dock svårt att se hur de skulle lyckas torska. Strecka från vänster.

5. Flamengo – Vasco da Gama 1

Flamengo rusar mot det brasilianska ligaguldet. Inför de sex sista omgångarna leder de rödsvarta serien med hela tio poäng. Det ska mycket till om de ska tappa detta försprång. Formen är strålande med tio segrar på de elva senaste tävlingsmatcherna och inte en förlust på de 23 senaste. Gabriel Barbosa och Bruno Henrique ligger etta och tvåa i skytteligan och är ostoppbara. Vasco da Gama har gjort en helt okej säsong och ligger i mitten av tabellen. Spelare för spelare är de betydligt sämre, men detta är ett väldigt prestigefullt derby med allt vad det innebär. Med det i åtanke är streckningen på ettan lite väl överdriven. Plocka med krysset som stödhjul.

6. Vila Nova – Guarani X

Ner en våning till Série B där en mycket intressant bottenkamp ska ta plats i delstaten Goiania. Med fyra omgångar kvar ligger Vila Nova under nedflyttningsstrecket, men med kontakt till lagen ovanför. De behöver dock hitta nätet, ett mål på de fyra senaste är inget vidare och det är inte heller nio raka utan vinst. Jeferson är nu avstängd. Guarani ligger bara sju poäng före och är i allra högsta grad indraget i bottenstriden. De får klara sig utan viktiga mittbacken Luiz Gustavo som i den senaste matchen hade det goda omdömet att dra på sig sitt andra gula kort för matchen från bänken. Guarani har visat lite bättre intentioner mot slutet, men har samtidigt bara vunnit två av 17 bortamatcher. Väldigt ovisst här. Plocka med samtliga tecken.

7. Botafogo SP – Sport Recife 2

Samma sak blir det i nästa match från samma jämna serie. Här hittas Botafogo SP, inte att förväxla med det Botafogo som spelar i Série A som var med på måndagens Topptips. De två lagen med samma namn lär inte spela i samma division nästa säsong heller, åtminstone inte i finrummet, för Botafogo SP ligger i mitten av Série B i något av ingenmansland. Nu får värdarna faktiskt klara sig utan fyra avstängda spelare i Luiz Otavio, Murilo Henrique, Rafael Costa och Gildson. Inga goda nyheter direkt. Sport Recife saknar Charles av samma anledning. Med 60 poäng ligger gästerna tvåa i ligan med sex poäng ner till femteplatsen. Här skulle de faktiskt vid vinst i praktiken kunna säkra uppflyttning. Fördel gästerna alltså. Samtidigt har de bara vunnit fem av 17 bortamatcher under säsongen. Med det i åtanke bör det streckas hela vägen över.

8. Turkiet – Island 1

Detta hade kunnat vara en direkt avgörande tillställning om vilken nation som ska gå till EM, men efter Frankrike och Turkiets alldeles egna “due-due”, då de spelade 1-1 mot varandra, krävs det att turkarna tappar poäng mot Andorra eller att Frankrike inte vinner mot vare sig Moldavien eller Albanien för att island ska kunna ta sig vidare. Det är helt enkelt kört för Hamréns gäng. Frågan är vad det gör med motivationen här. Island har vunnit fyra av de fem senaste mötena mellan länderna, men får nu slå ur underläge. Turkiet har en ganska intressant trupp där namn som Tosun, Ünal, Yilmaz, Calhanoglu och Demiral är värda att nämna lite extra. Framför sin hemmapublik säkrar de avancemanget även i teorin. 1X blir bra.

 

Banken! – Senegal

Senegal räknas allmänt som Afrikas bästa nation och det är lätt att förstå varför med spelare som Mané och Koulibaly. Det “sämre” Kongo ska inte ha en chans här. Ettan är helt given.

Skrällen! – Ingen

Det finns faktiskt ingen riktigt bra skräll på kupongen. Det som kommer närmast är krysset i Flamengo – Vasco da Gama som kan vara värt att ha med då det trots allt är ett derby. Håll nere systemstorleken som sagt.

36 rader
1. B. Faso – Uganda 1
2. Senegal – Kongo 1
3. Angola – Gambia 1
4. Sudan – Sao Tomé 1
5. Flamengo – Vasco 1x
6. Vila Nova – Guarani 1×2
7. Botafogo – S. Recife 1×2
8. Turkiet – Island 1x

144 rader
1. B. Faso – Uganda 1x
2. Senegal – Kongo 1
3. Angola – Gambia 1
4. Sudan – Sao Tomé 1x
5. Flamengo – Vasco 1x
6. Vila Nova – Guarani 1×2
7. Botafogo – S. Recife 1×2
8. Turkiet – Island 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100