Topptipset Tips idag

Topptipset 17/12: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Det ska spelas cupfotboll i både England och Frankrike denna veckan och fyra matcher från dessa länder tar plats på kupongen. Främst riktas dock blickarna mot Tyskland där fyra fajter från spännande Bundesliga ska analyseras. Dags att lösa åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18.29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Aston Villa – Liverpool 1

Vi inleder med den engelska Ligacupen där det finns väldigt mycket värde att hitta. Liverpool har redan åkt iväg på klubblags-VM där de spelar sin första match på onsdag, alltså bara 24 timmar efter denna fajt. Det gör att Klopp kommer skicka sitt U23-lag till Birmingham. Supertalangen Elliott kommer starta, men på det stora hela är det en väldigt svag elva The Reds kan ställa på benen. Aston Villa går kallt i Premier League men får här givetvis en gyllene chans att ta sig till semifinal. Räkna med att en del tippare missat att det är Liverpools C-lag som ska spela och att det därför blir fint värde på hemmalaget. Ettan är en superspik!

2. Borussia Dortmund – RB Leipzig 1

Kupongens stora begivenhet spelas på Signal Iduna Park i Dortmund. Där tar det gulsvarta hemmalaget emot Emil Forsbergs RB Leipzig. Inför denna tillställning är det Leipzig som leder Bundesliga, fyra poäng före Dortmund på tredje plats. Värdarna har lite problem på mittfältet då både Delaney och Witsel är skadade. Å andra sidan kommer de från tre raka segrar och har ännu inte torskat på hemmaplan i ligaspelet. Gästerna har åtta segrar och två oavgjorda på sina tio senaste i alla tävlingar och är oerhört svårstoppade med Emil Forsberg och Timo Werner i spetsen. I fjol fick de dock stryk i båda mötena mot Borussia och här får de slå ur underläge. 1X bör räcka trots allt.

3. Augsburg – Fortuna Düsseldorf X

Trots att Alfred Finnbogason är skadad går Augsburg som tåget. 4-2 på Hoffenheim innebär att de nu plockat 13 poäng på sina fem senaste ligamatcher. Därmed har Augsburg lämnat bottenskiktet av serien. I Finnbogasons frånvaro har verkligen Niederlechner klivit fram. Tre assist blev det från honom senast mot Hoffenheim. Här blir dock värdarna ganska rejält övervärderade. Fortuna Düsseldorf må vara ett bottenlag som saknar avstängda Bodzek, men de vann faktiskt motsvarande möte i fjol. Polacken Kownacki är en mycket skicklig spelare som absolut kan ställa till med oreda här. Då ettan blir lite väl betrodd lockar helgarderingen där värdet klart finns till höger.

4. Union Berlin – Hoffenheim 1

Union Berlin har varit en frejdig nykomling, inte minst tack vare Sebastian Andersson. Den svenska landslagsanfallaren är lagets bästa målskytt med sina åtta fullträffar. Tillsammans med danske Ingvartsen och nigerianen Ujah bildar han en väldigt svårstoppad trio längst fram. Hemma i huvudstaden har Union fyra raka vinster och på dessa matcher har de inte släppt in något mål. Hoffenheim släpper däremot in enormt mycket mål, 13 på de fyra senaste är ett hemskt facit. Gästerna är betydligt sämre än i fjol och här får de faktiskt slå ur underläge. Ettan ska absolut ritas ner först. Krysset åker med först på större system.

5. Werder Bremen – Mainz 1

Mer svenskt blir det i nästa match där Robin Quaisons Mainz gästar Augustinssons Werder Bremen. Det är två spelare som känner varandra väldigt väl från U21-tiden så en hel del prestige mellan dessa två pjäser lär finnas. Werder Bremen kommer närmast från en överkörning borta mot Bayern München. 1-6 slutade den krossen. Gebre Selassie fick hoppa av då med en skada och kan mycket väl missa denna match tillsammans med sedan tidigare skadade Sargent. Ändå läge för Eggestein, Klaassen, Rashica och de andra att ta en trea nu. Mainz har Jerry St. Juste avstängd och förlorade med 0-4 hemma mot Borussia Dortmund i sin senaste ligamatch. Sex av åtta seriefajter på resande fot har slutat med förlust denna höst och spelare för spelare är de sämre än tisdagens kombattanter. Ettan står bra.

6. Monaco – Lille 1

I Frankrike har Ligacupen nått fram till åttondelsfinal och där hittas ett mycket intressant möte mellan Monaco och Lille. Det är två lag som visar ganska god form i ligaspelet och som har trupper bra nog för att utmana om en Champions League-plats. Frågan är bara hur mycket tränarna väljer att rotera här. Monaco har ganska många skador, men ändå känns det som att de har något bredare trupp. I senaste ligamatchen började till exempel Fàbregas, Augustin och Baldé på bänken. Lille har sex förluster och en oavgjord på sina sju senaste mot Monaco och med det i åtanke ska det streckas från vänster.

7. Reims – Montpellier X

I samma turnering ska Reims ta emot Montpellier. Gästerna kommer från två raka ligaförluster, men det är inte mycket att säga om. Både hemma mot PSG och borta mot Lille var Montpellier väl så bra som sina motståndare. Laborde och Delort är bra nog för att hota här, om de nu får spela. Rotation är att vänta hos båda lagen. Reims har tagit sig upp till en sjätteplats i Ligue 1 via fem förlustfria omgångar i rad. På hemmaplan har bara en av nio matcher slutat med förlust. Samtidigt har bara tre stycken vunnits. Med det i åtanke är krysset en vettig utgång, men visst smakar alla tecken bäst.

8. Plymouth – Bristol Rovers 2

Vi avslutar kupongen med ett omspel i FA-cupen där vinnaren ställs mot Coventry i nästa omgång. Bristol Rovers är ett topplag i League One som siktar mot The Championship, men de hade verkligen tur i första matchen mot Plymouth. Vid ställningen 1-1 fick nämligen The Pilgrims straff i den 96:e minuten. Den brändes dock och därmed ska det bli omspel. Plymouth har 6-3-1 på hemmaplan under seriehösten i League Two och ska inte underskattas här. Även om tvåan ritas ner i utgång tack vare högre grundkapacitet ska det omgående garderas med ettan. En gaffel således.

 

Banken! – Aston Villa

Liverpool har rest till Qatar med hela A-truppen och en del lovande juniorer. Det gör att det nästintill kommer vara ett C-lag som ställer upp här. Aston Villa kan dock starta med en betydligt starkare elva och ska hållas som favoriter.

Skrällen! – Fortuna Düsseldorf

Augsburg går som tåget, men nu är känslan att de börjar övervärderas. Spelare för spelare skiljer det inte speciellt mycket gentemot Düsseldorf och då måste den lågt streckade tvåan plockas med.

Systemen i textform:

36 rader
1. Aston Villa – Liverpool 1
2. Dortmund – Leipzig 1x
3. Augsburg – Düsseldorf 1×2
4. U. Berlin – Hoffenheim 1
5. Werder Bremen – Mainz 1
6. Monaco – Lille 1
7. Reims – Montpellier 1×2
8. Plymouth – Bristol R. 12

144 rader
1. Aston Villa – Liverpool 1
2. Dortmund – Leipzig 1x
3. Augsburg – Düsseldorf 1×2
4. U. Berlin – Hoffenheim 1
5. Werder Bremen – Mainz 1x
6. Monaco – Lille 1x
7. Reims – Montpellier 1×2
8. Plymouth – Bristol R. 12

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100