Topptipset Tips idag

Topptipset 18/11: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Fokus på EM-kvalets avslutande omgång på detta Topptips. Sverige och Finland är redan klara för EM och under måndagskvällen kan Danmark bli det tredje nordiska landslag att säkra en plats. Dessutom hinner vi med ett besök i sambans hemland som bjuder på två matcher från Série A. På denna favoritbetonade kupong rekommenderas ett mindre system med en högre radinsats. Mot åtta friska!    

Spelstopp: 20.45

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Sverige – Färöarna 1

Sverige stod för en strålande inledande halvlek i Bukarest mot Rumänien. Marcus Berg hann både med att nicka in 1-0 och lira fram Quaison till 2-0 innan 45 minuter hade spelats. Andra halvlek bjöd inte på någon sprudlande fotboll, men Janne Andersson och company stod för en prickfri försvarsinsats och kunde säkra en EM-plats. Magiskt! Blågult kan därmed spela helt utan press mot Färöarna och även om Janne väljer att ställa en helt ny elva på planen vinner Sverige med ett par bollar. Sådan stor skillnad råder mellan nationerna. Ettan är hur säker som helst!

2. Malta – Norge 2

Trots att Norge endast förlorat en match i kvalet kommer våra grannar i väst få hoppas på omvägen via Nations League in i EM. Fem kryssade kamper är den stora boven i dramat för norrmännens del. Lasse Lagerbäck vill säkerligen avsluta kvalet på bästa sätt borta mot Malta. Förbundskapten får dock klara sig utan viktige Ödegaard här. Malta fick åka bananlåda borta mot Spanien (0-7) och det mest troliga är såklart att lilleputtlandet får däng återigen. Utgå från den givna tvåan och låt krysset få haka på om man vill vara riktigt säker.

3. Spanien – Rumänien 1

Rumänien kom inte upp i någon vidare nivå mot Sverige senast. Det ska dock sägas att Janne Anderssons landslag gjorde en prickfri försvarsinsats där spelare som Hagi och Puscas fick minimalt med utrymme. Ett EM-klart Spanien roterade friskt hemma mot Malta och tränare Moreno fick se hela sju olika målskyttar i 7-0-krossen. Debutanterna Olmo och Pau nätade direkt. Rumänerna gjorde det bra hemma mot “La Roja” i Bukarest och var nära att knycka en pinne då. Kanske, kanske kan en perfekt genomförd match på Wanda Metropolitano generera i en pinne även om ettan definitivt ska dit först i den spanska huvudstaden.

4. Irland – Danmark 1

Kupongens i särklass mest intressanta batalj hämtas från Aviva Stadium i Dublin. Inför den sista omgången är det fördel Danmark och Schweiz i Grupp D. Alplandet möter Gibraltar på bortaplan och där kan nog både Danmark och Irland glömma att få någon hjälp. Ska Irländarna ta sig till EM är det tre pinnar som gäller och det blir såklart tufft mot Åge Hareides nordbor, men absolut ingen omöjlighet. Värdnationen tvingas emellertid klara sig utan Seamus Coleman som ådrog sig ett rött kort i förlustmatchen mot Schweiz. Med en stor dos av irländsk jävlar anamma kan de grönklädda möjligen greja en seger. Börja med den spännande ettan och fyll på så långt kosingen räcker.

5. Grekland – Finland 1

Finland är klara för sitt första mästerskap genom alla tider efter 3-0-segern hemma mot Liechtenstein. Pukki löste två nya baljor framför vilt firande hemmafans och gissningsvis hakade spelarna på festen direkt efter matchens slut. Orkar finnarna ladda om? Efter ett katastrofalt kval där Grekland bland annat tappat poäng hemma mot Liechtenstein och torskat mot Armenien har grekerna spottat upp sig mot slutet med två raka triumfer. De blåvita värdarna vill garanterat avsluta snyggt på hemmaplan och då ettan ger bra betalt börjar streckningen från vänster.

6. Italien – Armenien 1

Italien är tillsammans med Belgien de två nationerna som vunnit samtliga matcher i kvalet. Gli Azzurri känns nytt, fräsch och ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Armenien kommer närmast från två raka nederlag mot Finland (0-3) och Grekland (0-1). När lagen senast gick upp i ringen fick Italien slita hårt för tre poäng trots att de spelade med en man mer i sista halvlek. Nu saknas dock Mkhitaryan som är skadad. Tungt avbräck för gästerna såklart. Ettan ska anses som väldigt trolig även om krysset ackompanjerar på större system.

7. Vasco da Gama – Goiás 1

Avslutningsvis ska vi titta till lite brasiliansk samba från Série A. Goiás har bara vunnit en match under de sista sju omgångarna och den triumfen tillkom efter två sena mål hemma mot superjumbon Avaí. Vasco da Gamas säsong går inte till historien som någon succé, men de svartvita har sett aningen bättre ut på slutet. 4-4 borta mot tabellettan Flamengo vittnar exempelvis om det. Sett till rådande procent är ettan en given utgång i Rio de Janeiro. Goiás har dessutom bara segrat här en gång på de senaste sju besöken i ligaspelet. 1X kommer man riktigt långt med.

8. Cruzeiro – Avaí 1

Över till delstaten Minas Gerais och staden Belo Horizonte där hemmalaget Cruzeiro är i stort behov av tre poäng. “La Bestia Negra” återfinns på en 17:e plats med endast målskillnad upp till säker mark. Då passar det ganska väl att måndagens motståndare Avaí är ligans sämsta lag och dessutom inte plockat en enda poäng på de åtta senaste kamperna. All motivation finns hos Cruzeiro som har den rutinerade Fred längst upp på topp. Blir det han som avgör? Hursomhelst har värdlaget en jättechans mot Avaí som redan gett upp säsongen. Etta!

 

Banken! – Sverige

Sverige är klara för EM och en hel del nya förmågor lär testas hemma på Friends. Det spelar dock ingen roll för utgången när lilla Färöarna kommer på besök. Ett Blågult i storform vinner utan krusiduller.  

Skrällen! – Irland

Irland måste vinna den avslutande matchen och är en klart bättre fotbollsnation på hemmaplan. Hård jobb slår ibland talang och det hoppas vi sannerligen på här. Kämpa Irland!

36 rader
1. Sverige – Färöarna 1
2. Malta – Norge x2
3. Spanien – Rumänien 1
4. Irland – Danmark 1×2
5. Grekland – Finland 1×2
6. Italien – Armenien 1
7. Vasco – Goiás 1x
8. Cruzeiro – Avaí 1

144 rader
1. Sverige – Färöarna 1
2. Malta – Norge x2
3. Spanien – Rumänien 1x
4. Irland – Danmark 1×2
5. Grekland – Finland 1×2
6. Italien – Armenien 1x
7. Vasco – Goiás 1x
8. Cruzeiro – Avaí 1

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100