Topptipset Tips idag

Topptipset 20/11: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Det är slut på landskamperna för den här gången vilket syns på onsdagens Topptips som ser väldigt speciellt ut. Tre omspel från FA-cupens första omgång trängs med matcher från brasilianska Série B, danska andradivisionen och belgiska högstaligan. Notera att kupongen sträcker sig över två dagar och alltså avgörs under torsdagen.

Spelstopp: 20.44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Lincoln – Ipswich 1

Ipswich är en av de stora favoriterna till att ta steget upp från League One till The Championship denna säsong. Det har också börjat riktigt bra för The Tractor Boys som ligger i toppen av serien. Nu ska det dock spelas cupfotboll och här får gästerna klara sig utan seriens kanske bästa spelare, Alan Judge, som varit iväg med det irländska landslaget. Givetvis ett enormt avbräck. Lincoln får klara sig utan Joe Morrell av samma anledning. Värdarna har haft en del problem under hösten, men på hemmaplan har de visat sig svårslagna. 4-1-2 där är en stark rad. Här får de gälla som knappa favoriter. Strecka från vänster.

2. Newport – Grimsby 2

Rodney Parade bjuder in till ett returmöte mellan två herrskap som hör hemma i League Two. Grimsby hade Newport på gaffeln hemma på Blundell Park men Padraig Amonds straffspark med tio minuter kvar neutraliserade tillställningen. Den gamle kalmariten Ludvig Öhman lirade hela matchen i Grimsbys försvar då. Senast dessa kombattanter möttes i ligaspelet vann gästerna med hela 3-0 och när streckningen vänstervridits radikalt är det högläge att vända på klacken. X2 smakar mumma!

3. Wycombe – Tranmere X

Det är tätt mellan givarna för Wycombe och Tranmere nu. För en och en halv vecka sedan spelade de 2-2 i FA-cupen i Liverpool och i helgen möttes de där igen, denna gång i ligan. Då vann Wycombe med 2-0 efter två sena mål i den första halvleken. Det är också värdarna som leder League One inför helgens matcher och på hemmaplan är de fortfarande obesegrade. Här blir dock hemmalaget övervärderade. Efter två möten på under två veckor är detta två lag som känner till varandra väl. Tranmere har vunnit två av sina tre senaste bortafajter och kan mycket väl få med sig något här. Plocka med samtliga tecken där högersidan rensar superfint.

4. Vila Nova – Oeste 1

Det är väldigt tätt i botten av Série B och Vila Nova hade mycket väl kunnat klättra upp från sin nedflyttningsplats om de bara lärde sig att avgöra matcher. Närmast kommer de från fyra raka kryss och med fyra poäng upp till säker mark med två omgångar kvar att spela är det bara seger som räknas här om det ska bli nytt kontrakt. Visserligen har värdarna elva raka utan vinst, men krysset senast mot topplaget Sport Recife var oerhört starkt. Oeste har inte säkrat sitt kontrakt helt och hållet heller, men är klara för ännu en säsong i andradivisionen vid vinst här. De har dock bara segrat i en av de tio senaste och dessutom bara vunnit tre bortamatcher på hela säsongen. Vila Nova har Magno avstängd men ska ändå gälla som favoriter. Spika ettan!

5. Sport Recife – Ponte Preta 1

I praktiken har Sport Recife redan säkrat uppflyttning till Série A då de har sex poäng ner till femteplatsen. En pinne här skulle definitivt säkra saken även rent matematiskt. På hemmaplan är de också svåra att tas med vilket 10-7-1 vittnar om. Värdarna får dock klara sig utan avstängda duon Sander och Willian Farias. Ponte Preta ligger i ingenmansland och har egentligen inget att spela för. Endast tre bortamatcher har slutat med vinst, men däremot har de kryssat hela åtta gånger på resande fot. Nu får de klara sig utan avstängda Washington. Ettan är troligast, men då den streckas stenhårt, kombinerat med att hemmalaget endast behöver en poäng för att säkra uppflyttningen rent matematiskt, blir 1X bra.

6. Fremad Amager – Köge 2

Vi tar en sväng till den mycket jämna andradivisionen i Danmark. Både Fremad Amager och Köge ligger i mitten av tabellen, men har inte alls speciellt långt ner till nedflyttningsplatserna. Värdarna kommer närmast från två raka segrar, men fick Reda Rabei utvisad senast. Han är nu avstängd. Köge åkte på en tung förlust mot bottenlaget Nyköbing i fredags. Innan dess hade dock gästerna fyra raka utan torsk. När lagen möttes med Köge som hemmalag tidigare under hösten vann de med klara 3-1. Helt öppet i Danmark. Plocka med samtliga tecken.

7. Royal Antwerp – Gent 2

Vidare till ett ruskigt häftigt möte i Belgien när Royal Antwerp tar emot Gent. Gästerna ligger tvåa i ligan efter 14 spelade omgångar med fem poäng upp till Club Brügge. Formen är strålande med sju raka utan förlust i alla tävlingar. Nu har flera viktiga spelare som Micke Lustig och Roman Yaremchuk varit iväg med sina landslag, men de ska ändå kunna delta här. Royal Antwerp besegrade självaste Club Brügge på hemmaplan innan uppehållet och har faktiskt ännu inte förlorat hemmagräset. Lamkel Zé, Mbokani och Mirallas är en ruskigt vass offensiv trio. Däremot verkar viktiga Defour saknas på grund av skada. Gent har fyra segrar och två oavgjorda på sina sex senaste bortamatcher mot Antwerp och får gälla som favoriter återigen. Knapp tvåa.

8. Bento – Londrina 1

Vi avslutar med ännu ett bottenmöte nere i den brasilianska andradivisionen. Bento lär åka ur serien. Med två omgångar kvar att spela har de sex poäng upp till säker mark. Formen har dock varit helt okej mot slutet med poäng i fyra av de sex senaste i ligan. Guilherme Romao är nu avstängd. Londrina ligger också på nedflyttningsplats, men har “bara” tre poäng upp. Gästerna visar dock usel form med en enda poäng på de sex senaste omgångarna och även de får avvara en kugge då Anderson Leite är avstängd. Londrina torskade förra mötet mellan lagen med 2-4 och inte blir det enklare här. Ettan är en tänkbar spik.

 

Banken! – Vila Nova

Det är en väldigt svår kupong detta utan några säkra spikar. Vila Nova har dock tagit poäng i fyra raka matcher och visat upp en tät defensiv under denna tid. Mot formsvaga Oeste ska de gälla som favoriter.

Skrällen! – Grimsby

Här finns en del att välja mellan, men valet faller till slut på Grimsby. De har precis bytt tränare och kanske kan det ge Ludvig Öhman och hans lagkamrater en nytändning. Newport är inga övermänniskor som streckningen antyder. Här kan de svartvita mycket väl hitta skrällen.

Systemen i textform:

36 rader
1. Lincoln – Ipswich 1
2. Newport – Grimsby x2
3. Wycombe – Tranmere 1×2
4. Vila Nova – Oeste 1
5. S. Recife – P. Preta 1x
6. F. Amager – Köge 1×2
7. Royal Antwerp – Gent 2
8. Bento – Londrina 1

144 rader
1. Lincoln – Ipswich 1x
2. Newport – Grimsby x2
3. Wycombe – Tranmere 1×2
4. Vila Nova – Oeste 1
5. S. Recife – P. Preta 1x
6. F. Amager – Köge 1×2
7. Royal Antwerp – Gent x2
8. Bento – Londrina 1

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100