Topptipset Tips idag

Topptipset 9/12: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

              Annons:

Veckans inledande Topptips bjuder på matcher från sju olika nationer. Kupongens huvudnummer hämtas från det brittiska finrummet där Fredrik Ljungberg jagar sin första triumf som huvudansvarig i Arsenal. Mot åtta gröna bockar! 

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. West Ham – Arsenal 2

“Freddie” har fått en trög inledning på sejouren som huvudtränare i Arsenal. 2-2 borta mot ett mediokert Norwich följdes upp av en smärtsam förlust hemma mot Graham Potters Brighton (1-2). The Gunners är nu uppe i nio raka tävlingsmatcher utan seger. Ett bedrövligt facit. West Ham har endast plockat fem pinnar på de tio senaste omgångar och därmed halkat ner till en 16:e plats i tabellen. The Hammers saknar alltjämt Fabianski. Snodgrass är även han ett osäkert kort. Tvåan ser ut att erbjuda skapligt värde och får agera utgång i östra London.

2. Odense – Aalborg 2

I Danmark kompletteras den 19:onde omgången i Superligan med kampen mellan tabellsjuan Odense och femman Aalborg. Odense kommer från tre raka nederlag i ligan där det annars solida försvarsspelet inte gått att känna igen. Här har tränare Michelsen en del att fundera över. Aalborg har sett betydligt bättre ut med poäng i sex av de sju senaste ligafighterna och ett avancemang i Landspokal Cup. Inbördes har Aalborg två raka vinster. Trots att gästerna saknar strikern Kaufmann får de gälla som knappa favoriter här. Då inget av lagen kryssar speciellt ofta blir gaffeln (etta-tvåa) valet.

3. Rio Ave – Gil Vicente 1

Över till den portugisiska högstaligan. Gil Vicente plockar lejonparten av sina poäng hemma i Barcelos. Endast en viktoria på fem bortamatcher har det blivit för de rödklädda och det var mot superjumbon Aves. Rio Ave är klart bättre i grunden med spelare som brassen Filipe Augusto och rutinerade Bruno Moreira. Gil Vicente, som lirade i andraligan i fjol, ska inte ha en sportmössa här. Håller sig ettan omkring 60 procent är det bara att plocka fram hammare och spik!

4. Stuttgart – Nürnberg 2

Resan fortsätter i Tyskland och närmare bestämt i delstaten Baden-Württemberg. Här möts två klubbar som spelade i Bundesliga så sent som i fjol. Stuttgart har inlett säsongen i Zweite Bundesliga helt okej, men tappat en del mark på slutet via fem förluster under de senaste sju matcherna. I Nürnberg spelar svenske Mikael Ishak. Varken han eller Nürnberg har rosat marknaden under hösten med raden 3-6-6 efter 15 spelade omgångar. Här ska det dock inte skilja så mycket mellan lagen som rådande streckning antyder. Strecka från höger och fortsätt helst hela vägen över.

5. Perugia – Cosenza X

Vidare söderut finner vi en match från italienska Serie B. Perugia har som målsättning att vara med och kriga om en plats i Serie A till nästa säsong . Massimo Oddos manskap segrade över Pescara senast efter att lagets specielle målskytt Iemmello hittat nätmaskorna dubbla gånger. När Cosenza kommer på besök får Perugia gälla som favoriter. Nu verkar emellertid ettan bli väl hårt åtgången av tabelltittande svenskar och Cosenza vann faktiskt fjolårets möte här med 1-0. Helgardera och håll tummarna för att gästerna nyper minst en pinne.

6. Jong Ajax – Roda 1

Av samtliga juniorlag i Eerste Divisie går Jong Ajax klart bäst. Ungtupparna från Amsterdam återfinns på en finfin tredjeplats i tabellen inför mötet med Roda. Gästerna från staden Kerkrade håller inte alls samma nivå även om unge Ike Ogbu är en vass spetsspelare. Värt att notera är att Roda inte förlorat en bortamatch sedan i början av september. Jong Ajax är dock givna favoriter och ettan också högst trolig. De svartgula besökarna kan möjligtvis kriga till sig en poäng, mer än så blir det inte. 1X ska vara ett lås.

7. Jong Alkmaar – Helmond Sport 1

Kvar i Nederländerna men vi skiftar över till AZ:s yngre förmågor, Jong Alkmaar. Till skillnad från Ajax juniorer kämpar Alkmaar i de nedre regionerna av tabellen med lag som Roda och Jong PSV. Nästjumbon Helmond Sport har två poäng färre än AZ och fortsätter ha problem med bortaspelet, en viktoria har noterats på åtta försök. På AFAS Trainingscomplex ståtar värdarna med tre triumfer sista fyra och håller sig ettan under 60-65 procent är det bara att banka dit spiken.

8. Patronato – Vélez Sarsfield 2

Kupongen rundas av i Argentina och Primera Division. Här ska Patronato, som är helt ur slag för tillfället, ge sig i kast med Vélez Sarsfield. Hemmalaget kämpar med näbbar och klor nere i det argentinska finrummets källare. 13 poäng och bara elva inprickade påsar på 15 matcher är inte godkänt. Patronato kan inte räkna med att göra många mål här heller eftersom den tidigare Manchester United-backen Gabriel Heinze tränar Sarsfield. 41-åringen kan uppenbarligen sin defensiv vilket elva insläppta (tredje bäst i klassen) intygar. Med bara en pinne de sju senaste kamperna får värdarna det tufft här. Tvåan först.

 

Banken! – Rio Ave

Rio Ave är ett bättre lag spelare för spelare än Gil Vicente som överpresterat under hösten. Nykomlingarna är dessutom usla på resande fot. Bra etta!  

Skrällen! – Nürnberg

Stuttgart blir för högt streckade här bara för att de ligger så pass högt upp i tabellen. Formen är dock högst tveksam och Nürnberg är inte mycket sämre på det berömda pappret. Jobba Ishak och company!  

Systemen i textform:

36 rader
1. West Ham – Arsenal 2
2. Odense – Aalborg 12
3. Rio Ave – Gil Vicente 1
4. Stuttgart – Nürnberg 1×2
5. Perugia – Cosenza 1×2
6. Jong Ajax – Roda 1
7. J. Alkmaar – Helmond 1
8. Patronato – Vélez x2

144 rader
1. West Ham – Arsenal x2
2. Odense – Aalborg 12
3. Rio Ave – Gil Vicente 1
4. Stuttgart – Nürnberg 1×2
5. Perugia – Cosenza 1×2
6. Jong Ajax – Roda 1x
7. J. Alkmaar – Helmond 1
8. Patronato – Vélez x2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100