17 mars 2019 oskarshamn aik speltips shl hockeyallsvenskan

Speltips inför AIK – Almtuna IS 9/12: Ångestmöte deluxe

Altuna IS gäller som favoriter borta mot AIK Hockey denna hockeyallsvenska måndag – åtminstone om du frågar oss.

Annons:

Det är måndag, det är ny vecka och det står hockeyallsvenska matcher på schemat. Det mesta är som vanligt även fall vi snart är halvvägs in i december månad. När den inhemska fotbollen tagit slut hamnar nästan uteslutande av sportfokus nationellt på hockey, både i SHL och HockeyAllsvenskan.

På måndagskvällen spelas bland annat ett riktigt ångestfyllt möte mellan två klassiska lag som många menar på hör hemma i den svenska elithockeyn. Med det sagt är det också två lag som nu har visat sig tillhöra bottenskiktet av densamma och riskerar att ramla rakt ut.

Efter 26-28 spelade omgångar, det varierar faktiskt ganska mycket beroende på vilket lag vi zoomar in på, kan vi konstatera att AIK tillhör bottenskiktet och inte har chansen att ta sig ur det om ingenting enormt händer närmsta tiden. Almtuna IS däremot ligger på mer säker mark, men den där drömmen om att tillhöra toppen ligger långt, långt bort.

Faktum är att Almtuna IS så sent som förra säsongen faktiskt ramlade ur HockeyAllsvenskan, men att man räddades av att det malmöitiska laget IK Pantern gick i konkurs och tvingades långt ner i seriesystemet. Den plats som öppnades upp hamnade i knäet på Almtuna IS, som nu är det lag som varit i den hockeyallsvenska serien allra flest säsonger i följd.

Annons:

AIK kommer till den här matchen med en dyster form och faktum är att man inte har vunnit en match sedan i omgång 22. Då spelade man hemma mot bottenlaget Mora IK och kunde vinna med 3-1. Det var den 20 november. Det är alltså tre veckor sedan.

En stor del av förklaringen till att AIK Hockey har fastnat så långt ner i tabellen – man är faktiskt jumbo med hela tio poäng upp till närmaste lag – är att man den här säsongen inte har en särskilt bra trupp. Efter förra årets starka säsong har flertalet nyckelspelare lämnat. Den sportsliga satsningen är som bortblåst och det har fått konsekvenser. Allra främst i defensiven blir det uppenbart att man inte håller måttet.

Däremot kan sägas att Almtuna IS har hydsad form, med två vinster på sina fyra senaste. Den senaste bortamatchen slutade med förlust borta mot Vita Hästen efter förlängning. Det känns som att det är ett Almtuna IS som försiktigt har något på gång och som kommer att gå stenhårt för att straffa AIK, trots bortaplan.

Över 4,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 9/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons: