18 mars 2019 bik karlskoga västerås ik speltips hockeyallsvenskan shl

Speltips inför BIK Karlskoga – Tingsryds AIF 13/12: Klar favorit

BIK Karlskoga måste vinna för att inte hamna i negativa tongångar efter förlusten senast. Nu väntar Tingsryds AIF på hemmaplan.

Annons:

Det är fredag och den som har lärt sig det svenska seriesystemet i ishockey vet vid det här laget att det innebär så gott som full omgång i HockeyAllsvenskan. Ur ett spelperspektiv är det här en liga som är minst lika intressant som SHL, där det är lite svårare att pricka rätt.

BIK Karlskoga är ett av flera lag som gäller som lite av säsongens positiva överraskningar – den tunga förlusten senast till trots. Då räckte man inte till mot ett formtoppat HC Vita Hästen och förlorade med tre puckar på bortaplan. Med det sagt har BIK Karlskoga gjort en så bra säsong att man nu ligger tvåa bakom IF Björklöven.

Dessutom har flertalet individuella spelare, då främst forwarden Fredrik Forsberg och hans kollega Tor Immo imponerat med sina prestationer under hösten. Båda ligger i topp av skytteligan med 17 respektive 16 mål vardera så här långt.

För motståndet den här fredagens står alltså Tingryds AIF, ett lag som förtjänar respekt, men som ändå är väsentligt sämre än motståndet för dagen. Med det sagt ligger man precis över strecket för kvalserien och kommer som det ser ut nu att ingå i de åtta lag som gör upp om en plats i SHL. En stor anledning är målvakten Arvid Söderblom, men i övrigt tycker vi inte att man har den individuella kvalitén för att på allvar utmana i längden.

Annons:

En klar favorit

Inför den här säsongen gick snacket att HockeyAllsvenskan skulle bli jämnare än någonsin utan några självklara favoriter längst upp i hierarkin. Men redan nu kan vi konstatera att så verkligen inte blev fallet – utan snarare rakt precis tvärtom.

Det här är en av säsongerna som har känts allra mest uppdelad och det är många lite mindre klubbar som nu tagit tag i sina verksamheter på ett imponerande sätt. En sådan klubb är BIK Karlskoga, som på allvar etablerat sig som ett topplag och nu konkurrerar om att faktiskt kunna ta sig upp till SHL.

Det är imponerande på så många vis och det är väl egentligen det som gör den här serien så intressant. I mångas ögon är det väl så intressant som SHL, som först i det avgörande skedet kommer att bli riktigt spännande. Men låt oss inte gå in på en sådan diskussion här och nu.

Hur som helst tycker vi oss se en ordentlig klasskillnad mellan lagen som nu gör upp på fredagskvällen, varpå det raka spelet på hemmalaget känns totalt givet. Det spelas också utan minst tvekan.

1,50 gånger insatsen synas på att BIK Karlskoga vinner matchen under ordinarie tid. Oddset finns att spela hos spelbolaget Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 13/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: