29 januari 2018 Björklöven Oskarshamn speltips Hockeyallsvenskan

Speltips inför Björklöven – BIK Karlskoga 9/10: Seriefinal

Hockeyallsvenskan bjuder i sin åttonde omgång på den aktade seriefinalen mellan IF Björklöven och BIK Karlskoga.

Annons:

Det är hockeyallsvensk seriefinal på schemat den här onsdagskvällen och den som av någon outgrundlig anledning saknar SHL-action den här dagen har kommit fel. För det kommer att smälla till ordentligt uppe i Umeå mellan serieledarna IF Björklöven och tvåan BIK Karlskoga.

Utan tvekan är det här två lag med ambitionen att slåss i toppen den här säsongen. BIK Karlskoga har ett starkt lag med tunga spelare som Filip Ahl, Fredrik Forsberg och Tor Immo som alla imponerat mål- och poängmässigt hittills.

Med 16 inspelade poäng har BIK Karlskoga också skaffat sig en fin kudde att utgå ifrån hädanefter. Att man har +15 i målskillnad gör att man har fem mål att gå på gentemot Björklöven och ytterligare fyra mål att gå på gentemot tredje bästa lag i den här serien. Anmärkningsvärt.

Annons:

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Är det dags för fler mål nu?

IF Björklöven har i flera säsonger gjort sig kända som ett defensivt ramstarkt lag med tydlig organisation som ledord – någonting som hela tiden gjort laget till ett svårpasserat, svårslaget lag. Inte minst på hemmaplan har man en lång historia av att vara svåra att få hål på.

Det faktum att ingen spelare är nära att vara i toppen av varken poängligan eller skytteligan så här i säsongsinledningen – trots att man alltså leder tabellen – vittnar om var styrkorna i laget ligger. Det är inga målsprutor, utan hårt arbetande, defensivt starka spelare, som är fundamentet i det här lagbygget.

Det skadar inte heller att man har hela seriens klart hetaste målvakt så här långt. På sex matcher har Joe Cannata skrapat ihop 176 räddningar och har därmed en fin räddningsprocent på 95,65 procent hittills. Det är mer än en procentenhet starkare än tvåan Isak Wallin i Mora IK.

Med det sagt tror vi på ett hemmalag som visar sig lite mer på styva linan i den här matchen. Bortalaget väntas gå på knock med sin starka offensiv och det kan öppna upp matchen om ett tidigt mål fallet.

Över 4,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Bethard.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, onsdag 9/10
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons: