11 februari 2019 västervik björklöven speltips hockeyallsvenskan

Speltips inför Björklöven – Modo Hockey 7/12:Toppmöte

Det går inte att undgå favoritskapet för IF Björklöven inför lördagens toppmöte mot Modo Hockey i den hockeyallsvenska serielunken.

Annons:

Lördagar är numera en dag som vanligtvis är helt vigd åt SHL när det kommer till svensk ishockey, men faktum är att man slängt in en match från Hockeyallsvenskan på helgens första riktiga dag den här veckan.

Det är inte heller vilket möte som helst. På schemat står nämligen matchen mellan serieledarna IF Björklöven och en av de största utmanarna till förstaplatsen Modo Hockey. Det är inte utan förväntningar som vi sätter oss i tv-soffan tidigt på lördagseftermiddagen.

Efter att ha förlorat säsongens andra möte mellan lagen tror vi att IF Björklöven känner en viss press att leverera här. Visserligen vann man i den andra omgången, då på hemmaplan, mot just Modo Hockey. 1-1 i matcher gör att det inte är helt enkelt att veta vilket lag som har det psykologiska övertaget på förhand.

Med det sagt ska sägas att båda matcherna som har spelat hittills har varit väldigt jämna. I grunden är det två jämna lag, där IF Björklöven bevisat sig kunna hålla en jämnare, högre nivå under längre tid i höst. Det är den stora förklaringen till att det är laget från Umeå som just nu toppar tabellen.

Annons:

Hemmalaget är favoriter

I våra ögon är det som fäller avgörandet i den här matchen framför allt den formmässiga situationen. Efter att tidigare ha haft en lång period av starka resultat har Modo Hockey på slutet förlorat tre av sina fyra sista matcher. Dessutom har man nu släppt in svindlande elva mål på 120 minuter ishockey.

Ett sådant defensivt facit är inte det som man vill ha med sig till säsongens kanske tuffaste match hittills. Henrik Björklund, som toppar den interna skytteligan och är med i toppen av ligans skytteliga, kommer att bli viktig för att försöka väga upp offensiven mot den svaga defensiven här.

IF Björklöven ska med allt det här sagt vara det hetare lag, alldeles oavsett att man föll senast. Innan dess hade man alltså nio (!) raka vinster i HockeyAllsvenskan och kändes i stunder helt ostoppbara.

IF Björklöven att vinna under ordinarie tid spelas till 2,02 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Björklöven vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:15, lördag 7/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: