12 februari 2020 Modo Timrå Speltips

Speltips inför Modo Hockey – Kristianstad 15/11: Enkel vinst

Det går inte att blunda för favoritskapet inför fredagens möte mellan Modo Hockey och Kristianstads IK i Hockeyallsvenskan.

Annons:

När det är fredag spelas det också en handfull matcher från HockeyAllsvenskan. Det är ett faktum som vi har lärt oss att leva med och som nu fungerar som en härlig liten aptitretare inför det som komma skall senare under helgen i sportväg.

Från fredagens matcher den här veckan har vi singlat ut matchen mellan Modo Hockey och Kristianstads IK som den mest intressanta. Det är ett möte som kommer att bli underhållande att kolla på, inte minst med tanke på att hemmalaget har toppat formen ordentligt på senare tid.

Eller vad sägs om att man nu har gjort 47 mål (!) på sina nio senaste matcher? Det är alltså ett snitt på över fem mål per match. Sist vann man med galna 7-3 hemma mot Västerås. Det går att klaga en del på antalet insläppta mål, men på det hela taget är det ett osannolikt starkt facit man lutar mot sista veckorna.

Kristianstads IK gör det också helt okej, men det är främst på hemmaplan som man kunnat stävja bättre motstånd. En stor del av förklaringen till den ganska starka tabellplaceringen är också att man lyckats vinna viktiga matcher mot sämre lag. Det är tydligt att man har en bit upp till de bättre lagen i serien dock.

Annons:

Stor klasskillnad

I inledningen av säsongen var det många som menade på att nykomlingarna Kristianstads IK inte skulle palla trycket ett steg längre upp i seriesystemet. Det är en klubb utan stora ekonomiska muskler, men också en klubb som saknar erfarenheten av att spela högre upp. Det gjorde att många ställde sig frågande till deras vara i HockeyAllsvenskan.

Men efter att ha spelat in 28 poäng redan nu kan vi konstatera att spelartruppen åtminstone var redo för en större utmaning och att man knappast har gjort bort sig än. Det finns en hel del att arbeta på i och kring klubben i stort, men att man skulle ha gjort bort sig eller inte skulle höra hemma i HockeyAllsvenskan kan vi avfärda redan nu. Om man är här för att stanna återstår att se.

Men med det sagt kan vi konstatera att man inte är ett lag och en klubb på samma nivå som rutinerade Modo Hockey, som öppnat säsongen urstarkt och som på slutet toppat formen ordentligt. Det gör att vi måste se laget från Övik som stora favoriter inför fredagens möte.

Modo Hockey -1,5 spelas till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Modo Hockey -1,5
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 15/11
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: