Tingsryds AIF AIK speltips Hockeyallsvenskan 18 januari 2017

Speltips inför Tingsryds AIF – AIK Hockey 18/12: Hockeyallsvenskt möte

AIK Hockey ser försiktigt bättre ut, men är fortfarande det klart sämsta laget i HockeyAllsvenskan i höst. Nu får man det tufft mot Tingsryds AIF.

Annons:

Det spelas flertalet intressanta matcher i HockeyAllsvenskan den här veckan och från onsdagskvällen fokuserar vi gärna på mötet mellan Tingsryds AIF och AIK Hockey. Det här känns som ett perfekt möte för hemmalaget.

Som läget är just nu kan man etablera sig som ett givet lag för kvalserien med en trepoängare. Då skulle man kunna ha åtta poäng ner till niondeplacerade Almtuna IS. Det är vad vi kallar arbetsro.

Det går egentligen allra enklast att jämföra lagen i den här matchen genom att slänga ett öga på tabellen. Det må inte skilja mer än sex placeringar, men i våra ögon ör avståndet mellan lagen väsentligt längre än så. Tingsryds AIF går nu mot att få spela kvalserien, medan AIK Hockey är klar jumbo.

Att AIK Hockey efter 29 omgångar redan står på -50 i målskillnad och har hela sju poäng upp till säker mark är talande för hur svag deras säsong varit.

Nu ska sägas att bortalaget sett aningen starkare ut på slutet och att det kanske finns visst hopp, men spelet på bortaplan under hela hösten gör att vi inte kan se AIK Hockey som annat än en klar underdog här.

Annons:

AIK Hockey håller inte

Om det är någonting vi har återkommit till i våra speltips från den hockeyallsvenska serien under hösten är det att AIK Hockey är det lag som har underpresterat allra mest sett till förväntningarna efter förra säsongen. Men vi var många som hade koll på att det skulle bli ett tungt år för klubben.

Faktum är att många spelare, i stort sett alla tongivande för att vara mer precis, valde att söka sig vidare från klubben efter säsongen. Anledningen var delvis att man ville söka sig till en ny miljö med större ambitioner, men allra främst att AIK Hockey av rent ekonomiska skäl inte hade möjligheten att behålla spelarna. Tungt värre.

Det är dock svårt att ta in att ett lag kan gå från att dominera en serie ena året till att direkt nästa år vara sämst i hela serien. För att så är fallet vågar vi hävda med den tydligaste av bestämdhet. AIK Hockey håller inte måttet för att spela i HockeyAllsvenskan.

Det är just den bristande nivån och klassen som gör att det i våra ögon finns ett tydligt favoritskap för Tingsryds AIF här. Det är ett lag som trots sin sämre historia har alla chanser att etablera sig, med tiden, som ett bra hockeyallsvenskt lag. Det märks inte minst den här säsongen.

Tingsryds AIF vinner (ordinarie tid) spelas till 1,81 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tingsryds AIF vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, onsdag 18/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: