Speltips inför Dallas Stars – Arizona Coyotes 5/2: Oväntat spel

Simon Pålsson Publicerat: 4 February 2019

Dallas Stars är solklara favoriter inför nattens möte med Arizona Coyotes i NHL, men vi har singlat ut ett betydligt mer intressant spel.

Annons:

Som brukligt på Super Bowl Sunday spelades det ingen amerikansk ishockey natten till måndag – allt fokus hamnar såklart på den spektakulära finalen i amerikansk fotboll som lockar 100 miljoner tittare runt om i USA och som därmed lamslår intresset för övrig sport den dagen. Men nu är ishockeyn tillbaka natten till tisdag och det spelas idel intressanta matcher.

Vårt huvudsakliga fokus hamnar dock på mötet mellan Dallas Stars och Arizona Coyotes, en match som kanske inte alla prioriterar. Men i våra ögon är det här vi hittar det bästa spelvärdet. En del skulle säkert vädra morgonluft åt oddset 1,87 gånger pengarna för den raka ettan, men vågar vi verkligen lita på hemmalaget så pass mycket?

Vi tycker oss ha hittat ett bättre odds på målmarknaden. Anledningen är att vi egentligen hos båda lagen anar en lite målsnålare trend. Trots fyra raka vinster har Dallas Stars inte exploderat offensivt på senare tid, men ser samtidigt väldigt starka ut defensivt. Laget har bara släppt in mer än två mål i en av sina nio senaste matcher. Det säger en hel del om deras defensiv.

Bortalaget har förlorat fyra av isna sju senaste matcher, men ser faktiskt helt okej ut defensivt då och då. Offensivt finns det mycket att jobba på och på bortaplan litar vi på att laget tyvärr inte riktigt exploderar vad gäller målfabrikation.

Ett bra underspel

Dallas Stars har varit lite upp och ner under säsongen, men vad som oroar är att det aldrig riktigt lyfter offensivt. Bakåt ser laget stabila ut och har på den sidan av isen faktiskt förbättrat sig. Det är känslan. Inför det här mötet saknas fem spelare – eller möjligen fyra då Jason Dickinson hoppas kunna spela. Däremot blir det inget spel för Tyler Pitlick, Marc Mehot, Martin Hanal eller Stephen Johns. Tungt.

Arizona Coyotes har haft det väldigt tungt på senare tid och en stor, stor problematik för laget har varit den enorma skadesituationen. Det kryllar helt enkelt av skador hos bortalaget och har så gjort ett bra tag. Inför det här mötet är hela åtta spelare utanför matchtruppen enligt den officiella rapporten på förhand. Jakob Chychrun, Brad Richardson, Nick Schmaltz, Antti Raanta, Michael Grabner, Jason Demers, Christian Dvorak och Dave Bolland är alla otillgängliga här. Tungt värre, allra främst för lagets offensiv då fyra av spelarna alltså är centrar.

Det finns en tydlig målsnål trend mellan lagen, samtidigt som båda lagen har spelat en hel del målsnåla matcher på senare tid. Det känns inte som att det kommer explodera här heller. Dallas Stars är solklara favoriter – och ska såklart vara sådana – men vi vågar inte riktigt gå på det spelet. Däremot litar vi på målmarknaden.

Under 5,5 mål spelas till 1,78 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 omsättningsfria kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  02:30, tisdag 5/2
TV:   viasatxtra logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: