minnesota wild colorado avalance

Speltips inför Minnesota Wild – Calgary Flames 23/12: Klar favorit

Minnesota Wild måste dra fördelen av att spela på hemmaplan mot Calgary Flames i NHL på måndagskvällen.

Annons:

Sent på måndagskvällen, möjligen när julfirandet har gått in i en slags dvala och ni har landat i tv-soffan, är det dags för nedsläppet i mötet mellan Minnesota Wild och Calgary Flames. Det här känns som en match som gärna får transportera en rakt in i julafton med alla bestyr som väntar den dagen.

Det är kanske lite väl att kalla det här ett ångestmöte, men vi kan lugnt konstatera att varken Minnesota Wild eller motståndarna för dagen har hittat nån vidare form på slutet. Minnesota Wild förlorade med 0-6 på hemmaplan senast, men vann å andra sidan med svindlande 8-5 matchen dessförinnan.

Det är med andra ord närmast omöjligt att veta var vi har Minnesota Wild för tillfället. Hur bra är laget? Vad kan vi räkna med av deras prestationer? Det är frågor som inte kan besvaras med ett rakt svar.

Calgary Flames däremot är helt under isen med tre raka förluster – alla på hemmaplan – inför den här matchen. Men precis som Minnesota Wild hade man en ganska bra trend innan och nu går man inte att känna igen. Det här är verkligen helt fel läge att åka ut på bortamatch.

Annons:

Två formsvaga lag

Egentligen kan man konstatera att det här är två formsvaga lag som verkligen inte har prickat rätt på senare tid. Minnesota Wild har sina stunder och gör en del bra matcher, men det är ett försvarsspel som inte håller måttet den här säsongen.

Vår känsla är också att laget saknar en del karaktärer som behövs för att hitta den där nödvändiga stabiliteten. I NHL, där en säsong kan kännas milslång och inte särskilt intressant för någon av parterna i perioder, är det viktigt med den typen av spelare i truppen.

Hur som helst är det fortsatt ett lag med stor potential. Minnesota Wild ska vara ett bättre lag än inte minst Calgary Flames. Nu kommer man däremot att sakna spelare som Greg Pateryn, Joel Eriksson Ek, Jack Zucker och Mikko Koivu. Det är såklart aldrig optimalt att inte formera sitt bästa lag.

Calgary Flames har fått klara sig utan sin back Juuso Valimaki en tid nu och det har inte direkt varit någonting man kunnat hantera. Tydligen. Om det beror på det eller inte låter vi kanske vara osagt, men formen är som bekant inte bra.

Därför spelar vi Minnesota Wild att vinna matchen under ordinarie tid. Det spelas till 2,28 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Minnesota Wild vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,28 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  23:00, måndag 23/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:


Annons: